Renault Laguna: Renault Laguna station 2004 diesel met een kapot motorblok

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Na een vakantie heeft onze Renault Laguna station het begeven op de Duitse snelweg. We hoorden plotseling een tikkend geluid en zijn van de snelweg afgegaan. Aldaar advies gevraagd, de auto laten wegslepen en vervolgens kregen we bij een Renault garage te horen dat een zuiger waarschijnlijk door te weinig olie lucht aan had gezogen en dat de motor niet meer te repareren was.
Voor de vakantie heeft de auto nog een grote beurt gehad bij de Renault garage dus dit viel ons rauw op ons dak.

Mijn vraag: wat moeten we met de auto doen?

Kunnen we er een gebruikt motorblok in zetten?
Is dat het waard?
Welk motorblok moet er in?
Moet de auto naar de sloop?
Kunnen we losse onderdelen verkopen?

AnneWillemijn

Geplaatst door AnneWillemijn (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

AnneWillemijn,
ben je lid van de ANWB? Bel die eens. Die kunnen je doorverbinden met de autoadvieslijn. Daar kun je zulke vragen stellen.

JaapVeld (0), 11 jaar geleden

De dagwaarde van de auto zal snel overschreden worden door de reparatiekosten vrees ik. Dat is natuurlijk niet de allesbepalende factor als je graag de auto wilt blijven rijden maar moet je wel meewegen.

Een ruil/vervangingsblok is niet het probleem maar de kosten van het demonteren en monteren van het nieuwe blok. Het is goed te doen als je zelf sleutelt of het geluk hebt iemand te kennen die dit voor je zou willen doen. Als het allemaal garagewerk wordt zal het kostenplaatje snel negatief uitvallen.

Wat voor blok er in moet kun je aan de hand van de motorcode wel achterhalen en vervolgens op bijvoorbeeld de onderdelenlijn of zoiets een zoekopdracht uitzetten dan heb je een prijsindicatie van een vervangend gebruikt blok. Revisieblokken komen al snel op zo' n 3000 euro al naar gelang je ze opgebouwd of kaal betrekt.

Dus op je eerste vraag:
Kunnen we er een gebruikt motorblok inzetten ja
Vraag 2 is dat het waard ; eigenlijk niet maar alleen haalbaar als je zelf in staat bent veel te doen (of uiteraard een goeie kennis hebt die het kan)
Vraag 3 welk motorblok moet er in kun je via de motorcode van het oude blok wel vinden
Vraag 4 moet de auto naar de sloop Nee maar als je geen ruimte hebt zal de buurt er op straat ook snel genoeg van hebben
Vraag 5 ook hier geldt heb je ruimte om hem van de openbare weg te houden dan kun je de onderdelen op internet te koop aanbieden of een bod op het wrak vragen

Veel wijsheid toegewenst in deze autotechnische moeilijke tijd.

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.