Fiat 500: motor slaat af of versnellingsbak schiet naar neutraal

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Wie kan ons hierbij helpen.

De motor slaat tijdens het rijden plots af en alle lampjes op het dashboard gaan branden en wilt dan absoluut niet meer starten 5 a 10 minuten later
Soms gebeurt dit tijden het afremmen maar ook bij het optrekken.
Daarnaast gooit ie ook zo de automaat naar z'n vrij uit het niets.

In de garantie is deze diverse malen bij de Fiat dealer geweest en ondanks diverse software updates blijft dit probleem zich voordoen.
Software is gedaan kabelbomen nieuwe sleutels computer etc maar de fiat dealer helpt niet meer hebben het volgehouden tot deze uit de garantie periode was.

Staat nu weer bij ons in de garage want vrouwlief durft er niet meer mee te rijden want nu al diverse malen still komen te staan op een kruispunt of provinciale weg.

We hebben het vermoeden dat het aan het SS system ligt of de automaat want er komen geen foutmeldingen in de computer en ook al rijdend uitgelezen.

Wie o wie heeft een oplossing of contact die hiermee bekend is?

Crash1980

Geplaatst door Crash1980 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Als dat probleem ontstaan is tijdens de garantieperiode en ze hebben het tot op de dag van vandaag niet opgelost zullen ze het wettelijk gezien zelfs nu nog op moeten lossen.
Bij problemen met de dealer gewoon even de importeur bellen.

Pielse (0), 11 jaar geleden

Hier zelfde probleem. Fiat 500c staat nu voor de tweede keer bij de garage. Eerste keer erglullig weer naar huis gestuurd, geen foutmeldimg in de computer is geen proleem!!!!! Hier komen ze nu niet meer mee weg. Helaas vallen we niet meer binnen de garantie. Hoor heeel graag wat de oplossingis.

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

lijkt dus toch op een kwaal? is er niemand die al met dit bijltje gehakt heeft?

Crash1980 (0), 11 jaar geleden

Het is geen oplossing maar diegene die wij hadden en continu afsloeg op de meest rare momenten was een automaat.
Zet de auto-maat uit en zet start/stop uit want in deze 2 systemen zitten de kinderproblemen Fiat wilt het niet officeel bevestigen omdat dit de eerste ontwerpen waren en niet fail proof zijn hebben deze kinderziektes.

Dus start/ stop uit en ga handmatig schakelen dan zal het probleem zich niet meer voor doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.