Volkswagen Touareg: Motor valt na 10 sec telkens uit

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2L V6

Ik heb sinds gisterenavond het probleem dat als ik de motor start na een paar seconden de auto licht trilt/bromt, en vervolgens de motor uitslaat. Gisterenavond de auto 2 uur laten staan en vervolgens was het probleem weg en zijn we probleemloos 40 km naar huis gereden.
Vanmorgen de auto weer gestart, geen problemen, naar het tankstation gereden en daar had hij het probleem weer. Wel starten, ongeveer 10 seconden lopen en vervolgens valt hij weer uit.

Iemand enig idee wat er aan de hand is?
Mijn reparateur heeft op korte termijn geen tijd om er naar te kijken.

maartenoostermeyer

Geplaatst door maartenoostermeyer (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou hem even laten uitlezen want waarschijnlijk staat er wel een storing in het systeem opgeslagen en dan heb je een zoekrichting.

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

De ANWB is er net bij geweest en heeft hem uitgelezen en kreeg de volgende P-codes:
P0113, P0102, P0318, P0600
Hij had de luchtmassameter losgetrokken en merkte een vreemd geluid in de motor. De monteur van de wegenwacht zei dat het misschien de nokkenaskettingspanner kan zijn maar hij wist het niet zeker. Vandaar dat we hem naar mijn huis gesleept hebben.
Ik hoop dat er begin volgende week een monteur tijd heeft om het probleem op te lossen.
Iemand een idee wat er aan de hand is nu?

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

16486 P0102 Luchtmassameter (G70), signaal te zwak
en
16497 P0113 Sensor voor de inlaatluchttemperatuur (G42), signaal te sterk
(www.gerritspeek.nl)

Aan de storingen te zien verdenk ik de bedrading van de luchtmassameter en de inlaatsensor (zitten mogelijk op dezelfde bedrading) maar dat zou je moeten gaan meten. Maar kunnen ook beide stuk zijn, je weet meer als je deze kan testen met een testkast e.d.
Dat bijgeluid kan best die spanner zijn of de ketting want die gaan idd ook wel eens stuk/slijten snel bij dit blok (dure reparatie) maar als de motor slecht loopt door een probleem met deze 2 sensoren dan gaat de motor ook rare bijgeluiden vertonen.

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Ik verwacht niet dat het de ketting is want de auto heeft pas 125000 km gelopen. Maandag wordt de auto naar de vw garage gesleept en laten we hem helemaal uitlezen en testen. Ik hoop dat de auto begin volgende week weer rijdt. Bedankt voor je meedenken. Ik laat zsm weten wat er aan de hand is en of het verholpen kan worden en hoop op niet te veel kosten meteen. De auto staat een week voor m'n deur!

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Weet iemand misschien een vag specialist in de buurt van hoorn noord holland die mijn touareg goed zou kunnen uitlezen waar de storingen zich bevinden? Behalve natuurlijk de vw dealers

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Nou ik hoop het niet voor je hoor maar 2003 en 125000km dan is de ketting meestal wel aan de beurt bij dit type motor maar we wachten af en hoop dat et meevalt.

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Net RIJDEND naar de vw dealer gegaan. Ineens deed de auto het weer foutloos. Ter plekke uit laten lezen. Helaas of gelukkig waren er geen storingen aanwezig. De dealer denkt meteen aan de brandstofpomp deze werkt naar behoren. Hij heeft een nieuw relais besteld. Deze gaat er morgen in. Hopen dat het euvel opgelost is dan.

Wordt vervolgd

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Vandaag hebben we de brandstofpomp relais vervangen. Helaas zonder resultaat. We denken dat het toch 1 van de 2 brandstofpompen is. Deze wordt morgen vervangen bij het starten werken alle 2 de pompen de 1e gaat dan na 10 sec uit. De 2e moet het vervolgens overnemen. Waarschijnlijk is die stuk


Wordt vervolgd

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

En anders moet die dealer de motor wat langer laten lopen en wat langer gaan rijden ermee want het kan soms even duren voordat er een storing in komt en dan weet je gelijk welke storing er als 1e in komt. Alleen jammer dat die anwb de storingen heeft gewist want dat maakt het iets lastiger voor de dealer.

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Beste,

Het probleem is sinds gisteravond opgelost. Er is een
Nieuwe brandstofpomp in gegaan en de auto rijdt weer perfect.

Groet
Maarten

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Mooi dat het weer is opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.