Fiat Punto: Twijfel over juiste remblokken/remsysteem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v

Ik heb bij mijn Punto de remblokken (en schijven) vervangen. Dit ging allemaal erg makkelijk en aanvankelijk dacht ik geen problemen te hebben met de nieuwe blokken. Nu ben ik toch ineens gaan twijfelen over of ik wel de juiste blokken bij mijn remsysteem heb. Helaas heb ik de oude blokken niet meer om te checken of het klopt maar ik vermoed dat het veertje dat de blokken naar de as drukt niet hoort bij deze blokken. Die hebben namelijk een lipje dat nu nog om het veertje kunnen bewegen maar zodra de blokken iets zijn afgesleten gaat dit volgens mij mis. De veer heeft in die richting namelijk helemaal vering. Ik hoop dat bijgevoegde foto wat duidelijkheid biedt. Zijn dit de blokken die horen bij mijn remsysteem (volgens mij Bosch/Bendix)?

Ik heb de blokken bij een autospeciaalzaak gekocht dus ik ging er vanuit dat het wel zou kloppen maar ik hoor het graag als ik toch andere nodig blijk te hebben. Bedankt alvast!


[url=http://postimage.org/image/6akrop2wf/][img]http://s11.postimage.org/6akrop2wf/photo...[/img][/url]

Jendon

Geplaatst door Jendon (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

Nou over het remsysteem hoef je niet te twijfelen......ik zie er duidelijk BOSCH op staan. Als je daarvoor de blokken hebt meegekregen zal het wel kloppen. Betekent niet dat je de montageset goed hebt zitten, maar daar kan ik niks over zeggen, want ik heb geen voorbeeld voor handen....

Gr Peco Power

Jendon (0), 11 jaar geleden

Dag Peco,

Dat de remklauwen van Bosch zijn lijkt me inderdaad duidelijk. Mijn vraag is meer of dat veertje en deze remblokken ook bij deze remklauwen horen. Ik snap namelijk de werking niet van dat veertje als hij op deze manier gemonteerd zit.

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit komt inderdaad niet goed..... (behalve dat ik het niet schoonmaken van de remzadels en de geleide pen en het niet gebruiken van keramisch vet zie, wat gaat leiden tot het gaan vastzitten van de blokken en de geleide pennen,waardoor heel raar remgedrag gaat ontstaan en verhoogde slijtage) zie ik idd maar een paar mm speling waarna de blokken tegen de montageset aanlopen en niet verder naar binnen kunnen..... je zult nu toch echt op zoek moeten naar een tekening of een vergelijkbare auto om te zien hoe het hoort. Het volgende advies heb je nu nks meer aan, maar als je zoiets doet, haal dan eerst 1 kant los, dan heb je aan de andere kant vergelijkingsmateriaal hoe het hoort te zitten. Vergelijk blokken eerst voor montage en borstel de remzadels en geleide pennen goed schoon, meestal zet ik ze in de bankschroef en borstel de zaak schoon, vijl de zaak glad en smeer de geleidevlakken in met keramisch vet, de geleide pennen met ate remvet of siliconenvet. Ook de geleide vlakken van de blokken insmeren, en de bouten een likje er aan, scheelt de volgende keer weer bij het demonteren en de blokken gaan langer mee omdat ze makkelijker vrijkomen. In jou geval zit er niks anders op dan bij een garage of een fiatdealer te vragen wat er mis is, want vergelijkingsmateriaal heb je niet. Met wat geluk reageert er hier nog een Fiat specialist die je kan vertellen wat er mis is, of iemand die je een afbeelding kan geven hoe het hoort....ik heb helaas die kennis niet voorhanden en kan je daar dus niet mee helpen maar zo te zien zit het niet goed.

Gr Peco Power

Jendon (0), 11 jaar geleden

Dag Peco,

Alle geleidevlakken en bouten waar de remklauw mee vastzit zijn ingesmeerd met kopervet. Voor zover ik weet heb ik ook de geleidepennen wel gereinigd. Ik kan ze zelf overigens niet zien op de foto dus ik weet niet waar u dat uit afleidt (mogelijk heb ik een verkeerde benaming van de onderdelen in mijn hoofd). Verder heb ik het idee dat deze veertjes gewoon niet bij deze blokken horen dus ik laat ze liever weg dan dat ik ze de remwerking laat beperken. Misschien toch even een check laten doen bij een Fiatdealer of mogelijk heeft iemand op deze site er ervaring mee.

Bedankt voor je advies in ieder geval. Het vreemde is dat ik eerst één kant heb gemonteerd en toen pas de andere. Ik was er ook van overtuigd dat de blokken exact hetzelfde waren. Pas later toen ik deze foto beter bekeek die ik tijdens de montage heb gemaakt plaatste ik vraagtekens bij de werking van de remmen op deze manier.

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zit nog ff je foto uitvergroot te bekijken, maar kun je die montageset niet anders monteren? Ze doen nu namelijk niks en ze zijn bedoeld om je remblokken aan te drukken zodat ze niet gaan klapperen tikken bij het remmen. Inderdaad zie ik spoortjes kopervet,niet mijn voorkeur. Gaat allemaal remstof aantrekken, maar okay, de zaak is gesmeerd.
Heb je niet toevallig een foto gemaakt voor het loshalen?

Gr Peco

Jendon (0), 11 jaar geleden

Nee, ik heb geen foto van de situatie van vóór het loshalen maar inmiddels wel een werkplaatshandleiding gevonden en daar lijkt het er inderdaad op dat zoals u al beschrijft de montageset verkeerd om zit. Ik was ervan overtuigd dat ik ze er andersom niet in kreeg maar ik denk dat ik het toch nog eens moet proberen want het lijkt erop dat het zou moeten passen met de blokken die ik nu heb in combinatie met deze montageset.

Bedankt in ieder geval voor de hulp! Ik denk dat ik het nu moet kunnen oplossen...

Groet, Jendon
[url=http://postimage.org/image/esw59fepj/][img]http://s15.postimage.org/esw59fepj/Scree...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.