Fiat Stilo: Gearbox failure

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 20V

Hallo,

Op 1 december 2012 heb ik een Fiat Stilo Abarth gekocht. Vanaf dag één al problemen met onder andere elektrische storingen. De meeste storingen waren verholpen nadat er een nieuwe accu in is gezet. Echter de temperatuurmeter was nog steeds niet goed en er bleven meldingen komen betreft de airbag daarnaast was ook het raam aan de bestuurderskant was niet goed gerepareerd waardoor het slot binnenin bevroor en ik de deur niet open kon krijgen. Na de laatste reparatie in maart, vlak voordat de garantie verliep de Fiat voor de derde keer naar de garage gebracht, de auto heeft daar toen twee weken gestaan (tot halverwege maart). De tik in het raammechanisme bleef maar de temperatuurmeter was na drie reparaties eindelijk goed. Nu het probleem waardoor mijn auto sinds 3 april 2013 stilstaat.

Exact twee weken nadat ik mijn auto heb opgehaald viel de auto stil en kreeg ik de melding Gearbox Failure. De auto wilde wel starten maar met geen mogelijkheid in een versnelling, uiteindelijk is de auto afgesleept en naar de garage gebracht. De monteur van de garage belde mij vervolgens op en vertelde dat het vermoedelijk gaat om de hydraulische druklagers, deze hebben volgens hem gelekt. Reparatiekosten, € 1130,- in mijn ogen een erg hoog bedrag voor een reparatie binnen zo'n korte tijd.

Uiteraard heb ik verhaal gehaald bij andere garages omdat ik, na de vele reparaties van de garage waar ik de auto gekocht heb, niet echt vertrouw. Ook omdat zij zeggen dat de vele zwachtels om de slangen en vele blootliggende kabels en her en der ducktape-jes standaard is van Fiat, wat volgens de Fiat dealer niet zo is. Bij een andere garage vermoeden zij dat het niet gaat om de hydraulische druklagers maar om de schakelrobot. En weer andere garages willen de auto eerst zien.

Toen mijn auto strandde en ik met behulp van vriendelijke mensen de auto in de berm heb kunnen parkeren zag ik wel een vloeistof op de weg liggen, het leek mij te dun voor motorolie, zelf dacht ik aan koelvloeistof omdat ik heb geconstateerd tijdens het schoonmaken van de auto en het bijvullen van alle reservoirs zag dat er te weinig koelvloeistof aanwezig was, hiervan heb ik geen melding of fout voor gehad.

Heeft één van jullie dit probleem ook of gehad en wat was bij u het probleem?

*Zodra ik een auto-ambulance heb geregeld wordt de auto naar een andere garage gebracht

Alvast bedankt voor uw hulp!

Met vriendelijke groet,

Marleen

JMPanneman

Geplaatst door JMPanneman (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Eerlijk gezegd,dit is nou niet het betrouwbaarste stukje techniek wat fiat heeft voort gebracht.
We spreken hier over de selespeed.
Wat je kunt doen is in ieder geval uitlezen en kijken welke storingen erin staan.
En aan de hand daarvan een diagnose gaan stellen.
Het kan van alles zijn,de rekeneenheid,kleppenblok,elektrisch.
Wat ik wel weet is dat het een zorgenkindje is.
Zoek een fiat specialist of een goede automaten specialist.
een dealer gaat alleen maar vwervangen,kan ook niet veel anders.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.