Ford Focus 2001: Dynamo Ford Focus vervangen (Problemcar.nl)

Welkom bij Problemcar

Mededeling: Heeft U hulp nodig bij het PLAATSEN van een probleem kunt U op werkdagen bellen met 06-19954278 (bgg of in gesprek kunt U een sms sturen) Problemen zijn er immers om op te lossen!!
Diagnoseapparatuur.nl Toolshop.nl

#1  8 juli 2013 19:35

stefkoot
Particulier
Geregistreerd: 10 november 2009
Berichten: 31

Dynamo Ford Focus vervangen

Ford Focus
Bouwjaar: 2001
Brandstof: Benzine
Motor: 1.6

Goedendag,

De dynamo is stuk van mijn Ford Focus wagon uit 2001.
Heeft iemand misschien een goede beschrijving hoe ik dynamo kan vervangen?

Offline

 

#2  8 juli 2013 19:38

Hans4040
Moderator
Echte naam: Hans
Woonplaats: St.Annaparochie
Bedrijf: Autohobbyclub
Geregistreerd: 22 november 2003
Berichten: 17782
Website

Re: Dynamo Ford Focus vervangen

Bedrading losnemen; eerst de pluskabel van de accu losmaken (denk aan eventuele code voor de radio, enz.)
Wanneer de draden van de dynamo los zijn, de bouten van de dynamo los draaien en de dynamo uit de auto nemen.
Succes.

Offline

 

#3  8 juli 2013 19:52

stefkoot
Particulier
Geregistreerd: 10 november 2009
Berichten: 31

Re: Dynamo Ford Focus vervangen

Bedankt voor uw antwoord.

Zo makkelijk moet het dus gaan. Wat moet er met de multi riem gebeuren? Kan ik die gewoon eraf halen?

Offline

 

#4  9 juli 2013 19:11

r.muller
Professional
Echte naam: rene
Woonplaats: hengelo
Bedrijf: Ford Oldenzaal
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Berichten: 45
Website

Re: Dynamo Ford Focus vervangen

Let op dat je de juiste dynamo monteerd dit is een pcm gestuurd laadsysteem je kunt hier niet zo maar een universeel dynamootje op zetten
multi riem vervangen
ga naar de ford dealer  bij de dealer kun je een ruildynamo bestellen die goedkoper is dan een universele  (liever de dealer)
Gr RM

Offline

 

#5 10 juli 2013 19:42

stefkoot
Particulier
Geregistreerd: 10 november 2009
Berichten: 31

Re: Dynamo Ford Focus vervangen

Goedenavond,

We Zijn met de auto bezig maar hoe krijgen we de multiriem eraf? Waar zIt de spanner?

Offline

 

#6 10 juli 2013 19:50

r.muller
Professional
Echte naam: rene
Woonplaats: hengelo
Bedrijf: Ford Oldenzaal
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Berichten: 45
Website

Re: Dynamo Ford Focus vervangen

Bovenste meeloopwieltje los draaien en spanner aan de zijkant ringsleutel 14 opzetten spanner ontspannen en riem eraf halen
Maak eerst even een klein tekeningetje hoe de riem over de poelies loopt vooor je deze eraf haalt
Suc6

Offline

 

#7 10 juli 2013 19:56

stefkoot
Particulier
Geregistreerd: 10 november 2009
Berichten: 31

Re: Dynamo Ford Focus vervangen

http://s12.postimg.org/xv7ztz9uh/image.jpg


Is dit hem?

Offline

 

#8 10 juli 2013 21:28

stefkoot
Particulier
Geregistreerd: 10 november 2009
Berichten: 31

Re: Dynamo Ford Focus vervangen

Het is uiteindelijk gelukt zonder de spanrol te vinden. We hebben de bouten van de dynamo was los gelaten en toen stuk voor stuk erin gezet om de spanning op de riem te krijgen. Maar wat was nou de juiste spanrol geweest? Nummer 7 in de afbeelding? Konden we daar de bout gewoon eraf draaien en gaat dan de spanning eraf?
http://s14.postimg.org/z4spwzoxp/image.jpg

Offline

 

Bulletin Board voettekst

Problemcar wordt aangedreven door PunBB
Alle content © copyright 2000 - 2014 Problemcar

Adverteer ook op Problemcar!

Ruilinjector Besteonderdelen.nl
Onderdelenlijn.nl