Peugeot Boxer: advies achteruitrijcamera en cruise control

Bouwjaar: 2007

Beste

Ik ben aan het kijken voor een achteruitrijcamera, nu kan ik het [url=http://www.waeco.com/nl/4565_957.php?art...]origineel[/url] systeem kopen. Maar vind dit verschrikkelijk duur en deze heeft een CMOS camera. CCD geeft een scherper beeld, ofja dat hebben ze me toch wijsgemaakt. Zijn er nog meer dingen waar ik moet letten bij de aankoop van een camera?

CCD verkiezen boven CMOS
brede hoek 150°?
IR LED voor 's nachts.
graag had ik de volledige achterkant in beeld gehad en niet alleen de trekhaak bv

Ik had [url=http://www.spy-europe.nl/epages/61657728...]deze[/url] op het oog, iemand ervaring mee of die een andere camera aanraad? De camera dacht ik boven het derde remlicht te plaatsen. Is dit een goed plaats of heeft iemand slechte ervaring mee vanuit de praktijk.

Cruise control is iets wat ik ook graag gehad had, maar ontbrak. Nu heb ik me al wat ingelezen en het zou blijkbaar niet mogelijk zijn om de originele cruise control achteraf toe te voegen omdat dit softwarematig geblokkeerd is door peugeot. Nu is het wel mogelijk om door een andere module van fabrikant x bij te plaatsen er wel CC bijgebouwd kan worden. Jammer voor mij vraagt fabrikant x drie tot vier keer zoveel als het origineel van peugeot. Ik kan me niet voorstellen dat het niet mogelijk is om het origineel systeem achteraf in te bouwen, lijkt me eerder een kwestie van niet mogen. Wie heeft hier meer weet van en kan me daarin verder helpen?

alvast bedankt

vdbeke

Geplaatst door vdbeke (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

harry4203 (315) PRO, 10 jaar geleden

het enige wat ik je kan vertellen is dat ik de in de boxer origineel geleverde camera helaas erg slecht vindt. wat ik meestal wel aardig vind werken is bijv een camera aangesloten op een goed dubbeldins radio/navigatiesysteem. verder kan ik je meedelen dat de originele cruisecontrole achteraf plaatsen idd niet mogelijk is. veelal is het idd een kwestie van eigenlijk niet mogen, maar hier gaat het niet.

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

ik heb zelf bij de boxer orgineel en ook zelf achterruitrijcamera ingebouwd. de ingebouwede heeft een kant en klaar systeem.
orgineel zit dan zou de beeldscherm in het midden op de plek van de binnenspiegel hangen.

moet zeggen dat ik orgineel mooier en duidelijk vond dan zo'n aftermarket komplete set.

voor camera zou ik je hoe dan ook de camera aanraden die je hebt gevonden.
Hoe dan ook de camera moet je boven bij de 3de remlicht monteren en dan naar beneden laten kijken. zo kun je de achterkant van de boxer zien en ook tot je geen ruimte meer hebt.
met zo'n camera voor de kentekenplaat is leuk maar dan kijk je naar achteren en zie je nog niet direct de afstand tussen de wagen en de object/muur. Net daar is de camera juist voor.
het belangrijkste is dat je moet navragen of de camera een tulp aansluiting heeft, camera krijgt voeding van de achterruitrijlampen.

heb net ff gekeken voor je en camera oringeel kost 766euro en beeldscherm kost 800euro. dus dat gaat hem niet worden, tenzij je de waeco 3de remlicht goedkoper is. maar dit zou je moeten navragen bij de weaco zelf hoe duur dat systeem is
http://www.ebay.nl/itm/High-Mount-Camera... camera is dan een bijna 50euro
enige dat je dan moet doen is een leuk beeldscherm zoeken. advies om inderdaad beter een te groot te pakken dan te klein. heb zelf 7inch (dubbeldin radio) en dit vindt ik het minimale wat je eigenlijk moet hebben. 9 en/of 10inch kan dan net te groot uitvallen. maar dat is puur wat je wil.

ps je moet niet naar de IR led kijken. meeste camera's waar geen ledjes om heen zitten dat is er een met night vision. en die kleine leds die er omheen zitten zijn niet echt van schrikbarend nut verwacht ik.
verder wordt er gezegd dat ccd beter beeld geeft als cmos geeft 's nachts dan minder ruis.
let wel goed op dat je een hebt zonder beeldlijnen. dat heeft eigenlijk totaal geen nut.



wat betreft de cruisecontrol
is van john cold de enige echte optie voor je.
http://www.johngold.nl/nl/cruise-control... deze kun je eventueel wel inbouwen.
heb namelijk hier al een keer vraag voorbij zien komen waar de snelheidssignaal vandaan moeten halen.
daar is toen antwoord op gekomen en dus neem ik aan dat het gewoon mogelijk is. maar niet origineel, dit ivm we niks in de computer qua instellingen kunnen wijzigen. (dank aan fiat) wordt kompleet aangeleverd en verder kun je dus niks mee.

vdbeke (0), 10 jaar geleden

Het waeco systeem zit mooi in mekaar maar kost maar liefst een dikke 600 euro. En dat voor een hoopje plastiek met een blijkbaar slechte camera in.
Het is zoiezo belangrijk dat ik de gehele achterkant kan zien, anders heeft een camera ook geen nut.
voeding via achteruitrijlampen is niet altijd handig, dit wil ik graag zelf beslissen wanneer ik deze inschakel. Maar daar maak ik me wel iets op.

dus kort samengevat:
- camera met tulp, maar hier zijn toch ook verloopjes voor naar tulp?
- scherm van minimaal 7"
- boven derde remlicht monteren

trucker0werner: welk aftermarket systeem heb jij achteraf ingebouwd, want ik lees hier twee tegenstrijdige berichten. De een vind het origineel beter en de ander slechter.

CC is dus echt niet mogelijk, ook al rommel je met OMD diagnose tool?
john gold systeem takt gewoomweg af van de elektronische pedaal, dat is het nut van het kastje dat er tussenzit. Natuurlijk zit hier nog enigevorm van intelligentie in om het can-bus signaal te verwerken.

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

wat betreft cc is inderdaad dat hij een constante gaspedaal waarde verstuurt (simpel gezegd john gold geeft dan gas)
snelheid verhogen en verlagen kan dan ook nog steeds, geeft hij dan meer gas en minder gas.
origineel werkt het eigenlijk ook zo, dus daar is niks geks mee. enige is dat je een systeem er bij maakt

weaco als dat inderdaad 600euro kost dan is het zonde van je geld. daar kun je al 6systemen voor installeren. dat het een hoop plastic is ben ik het met je eens. maar slecht camera absoluut niet.
voor achterruitrijcamera's zijn niet schrikbarend veel verschillende camera's ccd en cmos zijn het eigenlijk wel. allemaal zijn kleine camera's en veel hebben night vision.

tradevision heeft dan een mogelijkheid
Art. nr: TV-8096A is een camera, wat hij ziet als beeld staat ook een afb tussen van. [url=http://www.tradevision.nl/producten/acht...]zie de beschrijving op site[/url]
Art. nr: TV-8203 7inch beeldscherm, mogelijkheid om de camera direct door te verbinden, dus zonder dat je in zijn achterruit zet kun je al zien wat de camera ziet. tevens mogelijkheid om een 2de videobron toe te voegen.
camera is volgens http://www.autowebstore.nl/camerasysteme... 237euro en beeldscherm 320euro

als je verder zult kijken zul je wel een systeem vinden die wel tot een mogelijkheid komt. maar kijk zowiezo even op de site dan zie je wat de camera's zullen zien. heb je toch een idee wat je krijgt


edit:
http://www.ebay.com/itm/Color-CMOS-CCD-C...
20euro voor camera.
zoals gezegd je moet je niet blind staren naar wat de betreffende camera is. ccd geeft minder ruis als cmos dat is eigenlijk alles wat je moet weten. ik zelf heb in mijn auto cmos gehad maar nu zit er ccd in. kan niet zeggen dat ik meer of minder last heb van ruis. beide keren heb ik mooi netjes beeld
dingen waar ik wel naar kijk is hoeveelheid lux en of er night vision mode op zit. tevens ook camera zonder beeldlijnen is.


http://www.ebay.com/itm/NEW-7-TFT-LCD-Ca...
voor 50euro een 7inch beeldscherm

Hans4040 (190) PRO, 10 jaar geleden

Dit is toch geen eigen handel he Werner..?

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

tuurlijk niet. komt uit china
op het werk hebben we bij verschillende boxer ook camera ingebouwd (met 4inch beeldscherm)
dacht van valeo maar kan hem niet vinden zo direct

orgineel systeem is nog steeds de beste systeem dat je kunt hebben maar dan ook meteen de duurste.
de 2 van ebay zijn direct het goedkoopste.
daar tussen zit een wereld van mogelijkheden
goedkoopste en duurste gebruiken ook soort gelijke camera's dus zoals gezegd hoef je daar niet naar te kijken

vdbeke (0), 10 jaar geleden

Ok bedankt voor de info. Ik heb nog wat liggen zoeken en nog het een en ander gevonden. Nu de camera die ik eerst had lijkt me zeker mooi, alleen vrees ik voor het zicht dat je gaat hebben. Door de vormgeving vanachter denk ik dat de achterkant van de bus niet zichtbaar gaat zijn. Door [url=http://www.benl.ebay.be/itm/Ruckfahrkame...]dergelijke[/url] camera te gebruiken steekt ie wat verder van de achterkant en is het mogelijk om toch een goed zicht te hebben. Of heb ik het mis en werkt het met de camera die ik eerst dacht te gebruiken ook prima?

Als display matched [url=http://www.benl.ebay.be/itm/3-5-TFT-LCD-...]deze[/url] het beste kwa resolutie van de camera, of zijn er nog meer dingen waar ik op moet letten. Ik ga proberen om een nog iets groter display (5" ofzo) te vinden. Maar op het moment lijkt er niet veel anders op de markt te zijn.

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

wat betreft het beeldscherm is inderdaad groter als 5inch wel idieal 3.5inch is eigenlijk nog kleiner dan de meeste smartphones qua beeldscherm.

wat betreft de camera heb je nu van een ducato dit kan werken echter weet ik niet zeker wat het beeld wordt dan
http://www.ebay.com/itm/Night-Vision-wid...
met zo'n camera kun je nog verbuigen en al dus heb je wat meer mogelijkheden. echter het ziet er minder netjes uit

vdbeke (0), 10 jaar geleden

Cruise control schrap ik al van mijn lijst, zo veel geld ga ik er echt niet aan besteden. Misschien toch nog eens uit interesse achter de OMD tool googlen, kijken wat de mogelijkheden zijn hiermee.
De door mij laatst aangehaalde [url=http://www.benl.ebay.be/itm/Ruckfahrkame...]camera[/url] is ook verstelbaar, dus die kan je ook nog richten in hoeverre dat nodig is. Het jammere is dat deze dan weer twee keer zo duur is als [url=http://www.spy-europe.nl/epages/61657728...]deze[/url].

ivm Waeco systeem, [url=http://www.frankana.de/Vehicle-technolog...]ziehier[/url] mijn bron voor de prijzen. Achteraf heb ik ook nog [url=http://www.my-caravanning.com/nl/product...]deze[/url] gevonden, met goedkopere prijzen voor hetzelfde.

ivm nightvision, dit is gewoon een verwijzing naar het automatisch inschakelen van de IR ledjes bij het donker worden.

vdbeke (0), 10 jaar geleden

Ik denk dat ik er uit ben, [url=http://www.benl.ebay.be/itm/Wide-120-Ang...]deze camera[/url] in combinatie met [url=http://www.benl.ebay.be/itm/7inch-Car-Mo...]dit scherm[/url].
Waarom nu een andere camera? De andere was vandalisme gevoeliger (kunnen ze aanhangen en afbreken), deze is compacter, maar heeft wel geen IR ledjes. Het missen van de IR ledjes lijkt me niet zo'n probleem met twee achteruitrijlampen aan weerszijden van het voertuig. En mooi meegenomen is de al standaard bijgeleverde kabel, maar ik denk dat deze net te kort gaat zijn tenzij de draden aan de camera ook nog een paar meter zijn.
Het beeld van de camera ziet er op het eerste zicht maar crappy uit, maar dat kan ook liggen aan de baggere opnamekwaliteit van de video. Ik heb de resolutie van de camera aan de verkoper even nagevraagd. Vergelijkbare advertenties geven een resolutie in dezelfde orde als het scherm.
Plaatsing van het scherm is nog iets waar ik over lig te tobben. Ik dacht deze boven mijn hoofd te plaatsen, het scherm zou fysiek moeten passen, maar de montage gaat een andere zaak zijn. Tips zijn altijd welkom, en anders kom ik er wel uit.

vdbeke (0), 10 jaar geleden

Even een update van mijn kant, de achteruitrijcamera is ondertusen gemonteerd en in gebruik genomen. Kijk [url=http://www.schematheek.net/index.php?p=f...]hier[/url] voor het resultaat.

vdbeke (0), 10 jaar geleden

Op ebay vond ik terug dat je met PP2000 kon zoeken naar accessoires, als deze een snelheidsregelaar vond kon je er van uit gaan dat het werkt na activatie.

Kameraad heeft ook een busje, nu hebben we een vermoeden dat als je ESP als optie hebt de kans redelijk groot is dat je cruise control achteraf zondermeer kan toevoegen. ESP als optie geeft je een krachtigere boordcomputer (te herkennen aan groot display).

Nadeel is dan wel weer dat je de hele set van stuurkolomschakelaars moet kopen omdat ze het CC hendeltje niet los (mogen) verkopen.

just my 0.02

vdbeke (0), 10 jaar geleden

Ondertussen is de achterruitrijcamera geinstalleerd, [url=http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...]Zie[/url] dit bericht.
bedankt voor jullie advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum