Fiat Multipla: stotteren inhouden middendemper ontploft

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een multipla 1.6 benzine 1999. Als ik rij dan begint hij ineens zo uit het niets enorm te stotteren. En als ik dan gas wat verder in trap dan houdt hij enorm in. Ook valt soms het complete dashboard (teller, klok, brandstofmeter) een paar seconden helemaal uit. En springt dan ineens weer aan. Gister reed ik op de autoweg netjes 80 en hij begon weer ineens een paar keer te stotteren en inhouden.. Totdat er een enorme knal onder de auto vandaan kwam en hij heel veel geluid maakte. Dus ik snel de auto langs de weg stil gezet. Keek onder de auto en zag dat de middendemper compleet open geknalt was (zie foto). Eenmaal thuis (met een boel lawaai) motorkap omhoog en liet iemand een btje gas geven. Daarbij zag ik dat er vonken onstonden tussen een van de bougiekabels en de motor (kortsluiting?). Elke keer als er gas werd gegeven..

Nu is mn vraag wat kan het zijn? Heeft het stotteren en inhouden van de motor en het uitvallen van het dashboard te maken met die vonken die ik zie ontstaan? En is door dat stotteren onverbrandde brandstof in de middendemper gekomen waardoor uiteindelijk mn uitlaat ontploft is?

Ik mag op deze manier niet rijden met de multipla. En als ik nu een andere middendemper laat monteren zal die waarschijnlijk ook weer ontploffen. Dus zal eerst de oorzaak van het probleem opgelost moeten worden... Ik hoop dat iemand mij kan helpen...

Mvg,

Middelkoop
[url=http://postimg.org/image/v57w67v4d/][img]http://s22.postimg.org/v57w67v4d/multipl...[/img][/url]

bmiddelkoop

Geplaatst door bmiddelkoop (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je vonken ziet springen tussen een bougiekabel en je motorblok. Wat moet je dan vervangen?

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

vervang de bougiekabels en het zal opgelost zijn (kon je daar zelf niet opkomen)

arjene (0), 10 jaar geleden

als je toch bezig bent met de middendemper kijk dan ook even naar: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
bij klapte de middendemper eruit ivm water/vocht/ijs , maja daar was het weer toen ook na , en nu niet meer ;-) snik heet... maar wie weet alvast voorbereiden voor de winter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.