Fiat Seicento: benzine lucht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

rond mijn seicento hangt een benzine lucht maar zie geen benzine op de grond van lekkage ofzo is wel bij de achterkant van de auto.
is er iemand die mij kan vertellen wat het is of zou kunnen zijn?
bedankt alvast.

cobus64

Geplaatst door cobus64 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Natuurlijk moet je zeker weten dat er geen lekkage mogelijk is.. Dit kun je beste controleren door de auto, nadat hij afgetankt is een tijdje in in de zon te zetten. De zon zal de zaak een beetje opwarmen en (dus) druk opbouwen. Het systeem is zodanig geconstrueerd dat er een beetje overdruk of onderdruk kan ontstaan. (gesloten systeem) Dit wordt bereikt door het plaatsen van een overdruk/onderdruk klep. En die zit meestal in de tankdop...

Het is nu zaak onder de auto te controleren of er och niet een aansluiting oid lekt, en als de dubbelwerkende klep niet goed afsluit zul je benzinedamp ruiken rondom de tankdop...

Het klinkt vreemd, maar de uitlaatgassen kunnen soms hetzelfde ruiken als benzine damp.

Voor de goede orde nog het volgende. Hoe verder de tank leeg raakt hoe meer damp in de tank en omdat lucht bij temperatuur verhoging veel meer uitzet dan vloeistof, zuigt de motor op gezette tijden enige damp weg, via het zogenaamde actieve koolfiter (canister) Dit is onder het rechter voorste binnenscherm geplaatst. . De druk zal daardoor nooit te hoog worden. De damp zal dus niet in de buitenlucht komen.

Maar, door het leegraken van de tank zal er soms lucht in de tank toegelaten moeten worden, om imploderen van de tank te voorkomen..via de onderdrukklep wordt dat geregeld.

Er zijn verschillende redenen waarom het systeem zo ingewikkeld is gemaakt. nl het milieu en veiligheid..

Vrijkomende dampen zijn slecht voor het milieu en kunnen brandbaar zijn. Iemand langs de auto met een sigaret zou al een ontbranding kunnen veroorzaaken.
Als de auto kantelt op op zijn kop terecht komt mag er natuurlijk niet zomaar brandstof uit kunnen stromen....

vutnico (0), 10 jaar geleden

Dit heb ik ook gehad, soms een benzinelucht die bij de auto hing maar soms ook niet. Dit bleek een lekke benzinetank te zijn. De tank bestaat uit twee halve schalen en op de lasnaad lekte het minitieus. Zodra de tank half leeg was, was het probleem weg want het benzineniveau kwam niet bij het lek. Alleen bij een inhoud van meer dan een halve tank liep er soms een klein druppeltje naar buiten. Dit was met het blote oog niet te zien. Nu er een nieuwe tank onder zit is het probleem verholpen.

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

de gelekte brandstof laat wel degelijk sporen achter op bv de tank..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.