Peugeot 206: Tik bij opkomen van koppelingspedaal

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Beste,

Bij het oplaten komen van het koppelingspedaal van een Peugeot 206 1.4 16v is een tik hoorbaar. Hij lijkt bij de wisselbak vandaan te komen, maar geen garantie dat de tik ook daadwerkelijk daar vandaan komt. De tik is bij het sneller laten opkomen van het koppelingspedaal beter hoorbaar dan bij langzaam op laten komen. Ook bij rijden is de tik aanwezig bij het op laten komen van de koppeling, echter door omgevingsgeluid moet je echt goed luisteren. Verder geen gierende, knarsende of krakende geluiden.

Bij Ford (focus) ook al eens over een vergelijkbaar probleem gelezen, dit kwam uit de aandrijfassen. Is er bij Peugeot ook iets dergelijks bekend?

Graag jullie idee wat het mogelijk kan zijn!

nhuiskes

Geplaatst door nhuiskes (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (425) PRO, 10 jaar geleden

bekend? nee, dat niet. zou wel kijken of de bevestigingsmoeren van de aandrijfassen goed vast zitten. verder goed de motorsteunen en de draagarmen contr op speling. verder is een tik vanachter een toetsenbord niet te beoordelen.

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

bijde focus was idd daar iets over, namelijk je moest de aandrijfasbouten goed vast zetten. echter peugeot werkt met moeren en daar zul je het niet horen. anders zit je as los.

als ik zo lees heb je op snelheid of in bochten geen last,
tevens als je in zijn vrij de koppeling op laat komen dan ook geen last van.
wat doet hij als de motor uit staat.

enige wat op zit is op een brug zetten met de wielen vrij. dan kijken of je het ook hoort in de auto.
zo nodig de rem wat in trappen om wat weerstand op de banden te hebben.

als je nog met een koppelingskabel hebt kan dit ook de oorzaak zijn. er zit dan een automatische spanner op, net bij de remkrachtbooster.
deze wil wel eens kapot gaat waardoor je zelfde soort klacht hebt. intrappen of loslaten een bijgeluid hoorbaar.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.