Peugeot 206: auto slaat af met storingsmelding

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hoi, wij hebben dinds een half jaar deze auto en nu geeft hij elke keer een foutmelding.

Voor een week of drie geleden voor het eerst, met het fileparkeren, raakt ik de stoeprand, auto sloeg af en alle lampjes gingen branden.

De dagen erna geen enkel probleem verder gehad. Tot afgelopen maandag, ongeveer een kilometer, hooguit anderhalf, optrekken bij het stoplicht en de auto begon te stotteren en lampjes gingen branden en auto sloeg af.

Heb m gelukkig weer aan het lopen gekregen om m iets verderop veilig aan de kant te zetten. Later met mijn vriend erbij auto weer gestart. .. zonder problemen overigens. ... en bij de garage neergezet.

Eerste instantie geen storingsmelding bij het uitlezen maar is op de gok de bobine vervangen. Woensdag auto weer opgehaald en smiddags weer hetzelfde probleem ook weer optrekken bij een stoplicht en dezelfde mankement. Het lijkt dat hij dan stroom verliest want ook het sturen ging zwaar.

Weer naar de garage gereden, toen wel een foutmelding, dat vervangen en tevens het gashuis gereinigd. Vandaag auto weer opgehaald. Mee gereden, normale afstanden stadsverkeer, nog niks aan de hand. Vanavond nog snel even naar de supermarkt en bij thuiskomst weer toevallig file parkeren en ja hoor. .. auto slaat af en wederom alle lampjes branden. Wel direct weer kunnen starten. .... maar toch

Wie oh wie heeft enig idee wat dit kan zijn?

ons

Geplaatst door ons (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ons (0), 10 jaar geleden

De storingsmelding was overigens een sensor die ze dus vervangen hebben.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=ons]Het lijkt dat hij dan stroom verliest want ook het sturen ging zwaar[/quote]
Als de motor afslaat werkt de stuurbekrachtiging ook niet meer.
Zo uit het verhaal op te maken zou je kunnen gaan denken aan een slechte verbinding ergens in een stekker of kabelboom. In dat geval is de kabelboom in de kabelgoot achter de distributie de 1ste verdachte. Het komt met regelmaat voor dat daar een draad tegen het harde kunststof van de kabelgoot ligt door te schuren. Als dit in een beginstadium zit, kun je storingen gaan krijgen bij bijv. vochtig weer en/of regen, maar het zou ook denkbaar zijn dat er daar een draad dusdanig ver doorgesleten is dat bij minste of geringste de verbinding verbreekt. Controleren dus.

ons (0), 10 jaar geleden

Hoi Hans, bedankt voor het reageren. Ik ga dit maandag direct met onze automonteur bespreken.

kaleido 1 (1610) PRO, 10 jaar geleden

Bekijk ook even je massakabel van de accu naar de versnellingsbak , hier wil nog wel eens het oog vanaf rotten met dezelfde verschijnselen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum