Mercedes-Benz C-Klasse: W203 sportcoupe, geen pinkers, wissers,... na 10min wachten weer

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220cdi 105kw

Hallo,

We hebben een w203, sportcoupe, 2007, 220cdi, 105kw 71000km binnen en de klacht is, na stilstaan zet men contact op, en dan is er geen bediening mogelijk voor pinkers, geen groot lichten (combischakelaar naar bestuurder toe trekken/duwen), geen wissers, geen bediening stuur voor boordcomputer (knoppen op stuur werken niet).

Als men dan een 10tal minuten wacht met contact aan dan plots werken de pinkers en het groot licht en stuurbediening boordcomputer terug wel, zonder iets anders aan te raken dus gewoon even 10 min wachten.
Echter wissers alle standen en sproeien werkt niet, ook niet de grootlichten aan (combischakelaar naar wijzerplaat toe duwen werkt niet, trekken werkt dus wel na 10 min wachten).

Ook met draaiende motor zelfde probleem eerste ca. 10min geen bediening mogelijk zoals bovenstaand en dan na 10 min rijden terug wel.

Ook is er ESP foutmelding, uitlezen geeft enkel stuurhoeksensor.

De ESP fout door stuurhoeksensor daar zijn er wel meer van.

Maar van die bedieningen die eerst niet werken en na 10min wachten terug wel, wat zou dat kunnen zijn? zou dat kunnen samenhangen met die ESP fout?

Raar? Iemand ervaring mee? stuurmodule?

Even afkoppelen accu geeft geen resultaat, blijft zelfde.

Alvast bedankt,
Groeten, Tom.

TDG

Geplaatst door TDG (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Geluk (0) PRO, 10 jaar geleden

Hoi Tom,
We hebben wel eens een soort gelijke klacht gehad met een W 211,2003 (E klass). De motor loopt, maar niks in het interieur werkt. Het is net of het contact uit staat maar met de motor wel draaiende. Als je de deur open en dicht doet, gaat wel de clucter op lichten. Maar je kan niks doen. En na een min wordt het cluster weer donker. De radio kan wel aan gezet worden. Maar geen airco, elc ramen, spiegel verst,ect. Net of de sleutel niet in het contact zit.
Na veel controle bleek uiteindelijk de sleutel het probleem te zijn. Met de reseve sleutel een tijd gereden. Probleem nooit meer terug gekomen. Andere sleutel weer gebruikt, binnen een dag het zelfde.
Ik hoop dat je een reserve sleutel hebt.
Gr Ronald.

02erik02 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zitten er geen storingen in de voorste SAM module? Iets mis met communicatie op de canbus?

TDG (0) PRO, 10 jaar geleden

Uiteindelijk bleek het de stuurkollom te zijn, bovenaan is er een gedeelte losgekomen, dit is een geperst onderdeel en mag dus niet los komen en moet 1 geheel vormen, bij deze was het dus wel losgekomen, en kon dus tov de stuurkollom bewegen, waardoor de stekkers en elektrische bedrading die er rond hangen telkens vervrongen werden waardoor er slecht contact ontstond, en ook de stuurhoeksensor een fout gaf om dat deze dus een klein beetje kon bewegen. Was heel miniem je kon het amper zien. Dit heb ik zelf nooit meegemaakt ook bij verschillende colega's bij Mercedes nooit gezien. waarschijnlijk een fabrieks fout bij de productie van de stuurkollom. We hebben er in iedergeval lang naar gezocht en verschillende andere techniekers hebben een poging ondernomen maar zoiets daar denk je echt niet aan. Het is uitgekomen door een vergelijking te maken met een andere wagen van het zelfde type stuurkollom. We hebben met twee componentenlijm het losgekomen gedeelte van de kollom vastgezet en stekkers vervangen. En sindsdien ziet het er goed uit. probleem opgelost.
Groeten, Tom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.