Peugeot 206: Probleem interieurklimaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo forumleden,

In mijn 206XS beslaan de ramen aan de binnenzijde zo gauw ik de auto gestart heb en de climacontrol-regeling aanslaat. Als de auto onder mijn carport staat is er niets aan de hand maar als deze in het vrije veld staat geparkeerd heb ik dat probleem. De eerste 5 minuten zie ik niets en moet ik wachten op een helder zicht.
In 2007 heb ik na dezelfde klachten bij een aircospecialist het systeem laten controleren en heeft men in totaal 600 gram afgetapt en weer gevuld met 700 gram koudemiddel en 50 gram olie, daarna waren de problemen voorbij tot afgelopen zaterdag. De temperatuur was ongeveer 8 graden en het was vochtig. Is dit wederom hetzelfde probleem en/of zijn er meerdere oorzaken? Het interieurfilter vervang ik minimaal 1 maal per jaar en de laatste keer dat ik hem vervangen heb was in november dit jaar. Ik rijd het gehele jaar door met de climacontrol-regeling in de auto-stand. Vandaag heb ik ook nog voor de zekerheid onder de vloerbedekking en de isolatiematten gekeken en gevoeld, kurkdroog dus daar kan het ook niet aan liggen. Weet iemand van jullie een oplossing voor het probleem?
Bij voorbaat hartelijk dank en met een vriendelijke groet.
André.

ABA1

Geplaatst door ABA1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

In 6 jaar kan er heel veel gebeuren, dus ook met een aircosysteem. In ieder geval kan het laten controleren van het aircosysteem na al die jaren geen kwaad.

ABA1 (0), 10 jaar geleden

Hans,

Dank je wel voor je antwoord. Ik heb inmiddels een afspraak voor 6 januari gemaakt bij mijn dealer. De werkplaatschef had het ook over de condensopvangbak om deze te controleren op restanten van water en eventuele verstopping van de afvoer en het hele aircosysteem na te lopen. Dus ik moet even geduld hebben. Na de beurt zal ik mijn bevindingen hier plaatsen. Hele fijne Kersdagen en een fijne jaarwisseling en al het goede en mooie voor 2014.

Groetjes André.

ABA1 (0), 10 jaar geleden

Hans,

Vandaag ben ik naar de dealer geweest om het aircosysteem te laten controleren. Er is niets gevonden, alles hebben ze gecontroleerd ook diagnosesysteem uitgelezen op storing en het aircosysteem werkt naar behoren. Ik weet niet wat ze allemaal gecontroleerd hebben maar de monteur is er 1.15 uur mee aan de gang geweest. Misschien is het verstandig om een aircospecialist er na te laten kijken net zoals ik in 2007 gedaan heb.

Groetjes André.

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

belangrijkste is dat je ruiten van binnen ook met ruitenreiniger hebt schoongemaakt, als er namelijk vettige ruiten hebt dan krijg je dit probleem vele malen sneller.
als er in de auto gerookt wordt dan worden de ramen sneller vies en krijg je dit probleem.

het belangrijkste is dat je weet of je kachelradiateur niet lek is. hierdoor kan ook weer vet tegen de ruit komen.

dat je onder de carpoort het niet hebt kan liggen omdat daar naast het huis is, dus de ruiten zijn wat warmer dan dat als hij in een open veld staat.
condens slaat op koude ruiten en niet op warme.

als je ruiten condens weg wilt hebben, moet dit ook gebeuren met warme lucht, in warme lucht kan meer vocht vast houden dan koude lucht.
ivm de motor niet direct warm is duurt dit even, vandaar de 5minuten, dit is dan ook totaal geen slecht tijd voordat de condens op de ruit weg is, bij de meeste duurt het vele malen langer.
airco is dan alleen leuk als de airco koud is en de motor warm is. hierdoor wordt de interieurlucht verwarmd en daarna op de airco koud gemaakt. gevolg dat vocht op je verdamper slaat en dus weg druppelt naar beneden. bij lage tempereaturen gaat dit nartuurlijk moeilijker als bij warme temperaturen.

ABA1 (0), 10 jaar geleden

Hoi Werner,

Mijn ruiten maak ik aan de binnenzijde ongeveer eenmaal in de maand met een schone droge doek schoon en er wordt niet in de auto gerookt.
De kachelradiator is ook niet lek want het koelvloeistofniveau blijft op peil.
Dat er warme lucht nodig is om condens weg te krijgen snap ik ook.
Ik denk dat ik hiermee gewoonweg moet leren leven.

Dank je wel voor het meedenken.
Groetjes André.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum