Peugeot 205: Sensoren in moterblok (tempratuur motor)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 55 kW (75 pk)

Ik ben druk bezig met de auto van mijn vrouw heeft een Peugeot 205 uit 1997, na het vervangen van de matten in de auto wegens een lek, heb ik nog een ander probleem waar ik niet uit kom,

op haar dashboard branden de lampjes temperatuur en stop als je er even mee rijd ik heb de bekabeling gecontroleerd en de aansluitingen schoon gemaakt daarnaast heb ik de zekeringen na gekeken en de ventilator getest door deze direct op de accu aan te sluiten en hij gaat dan draaien, maar bij rijden of bij stil staan niet, ook heb ik de temperatuur schakelaar (3polig) vervangen in de radiator, en de weerstand doorgemeten die voorop bij de radiator zit.

ik heb een aantal sensoren gevonden.
[url=http://postimg.org/image/ik19ms67z/][img]http://s3.postimg.org/ik19ms67z/DSC_0964...[/img][/url]

FOTO 1 2x rechts motorblok, waarvan 1 met een 2 polige (SENSOR 2) aansluiting die in de koelvloeistof zit. en 1 sensor 1 polig (SENSOR 1) die als ik hem er uit draai geen motor olie of koelvloeistof uit lekt.

[url=http://postimg.org/image/k80f1fk3j/][img]http://s3.postimg.org/k80f1fk3j/DSC_0965...[/img][/url]
[url=http://postimg.org/image/4b1n4prpb/][img]http://s3.postimg.org/4b1n4prpb/DSC_0955...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/iirbtd4e7/][img]http://s3.postimg.org/iirbtd4e7/DSC_0953...[/img][/url]

FOTO 2 1x voorop bij motor (SENSOR 3)

[url=http://postimg.org/image/3wl5jmlan/][img]http://s11.postimg.org/3wl5jmlan/DSC_096...[/img][/url]

Nu is mijn vraag kan iemand mij vertellen of sensor 1 en 3 het zelfde type is als ik deze wil vervangen (oud en nieuw model) en waar alle sensor voor dienen?

lpgl

Geplaatst door lpgl (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo Laurent , sensor 2 is een sensor welke de temperatuur aan de motor ECU verstrekt. Sensor 1 zit inderdaad in het luchtledige .
Jou storing is bij de Peugeot monteurs geen onbekende . Ik moet zelf ook even diep graven , en volgens mij moest er voor dit probleem een andere sensor 1 gemonteerd worden ( weet het niet zeker ) Het zou heel goed mogelijk zijn dat je sensor 3 hiervoor dus moet monteren .Het kan geen schade opleveren dus ik zou zeggen , monteren en proberen . Het geeft alleen maar een signaal aan het lampje .

lpgl (0), 10 jaar geleden

Hoi Rene Roolvink, Bedankt voor je antwoordt, ik dacht als dat sensor 1 en 3 het zelfde doen, ik ga het uit proberen, ik vroeg me af zit er een houdbaarheid op koelvloeistof, ik had namelijk de schakelaar in radiateur vervangen en water was bruin, ook zit er nog een ander schakelaar of sensor links boven in de radiateur deze zit met een kunststof behuizing, kan jij me vertellen wat nut is dan deze? ik heb door de jaren heen best wel veel geklust aan auto's meestal een opel vind dat toch een stuk makkelijker met elektronica :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.