Toyota Avensis: Toyota Avensis 1.8 VVT-I olieverbruik

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 VVT-I

Graag had ik advies gehad wat te doen met een Toyota Avensis met 164.000 op de teller en met aanzienlijk olieverbruik (meer dan 1 liter op 1000km). We hebben de compressie gemeten en die was niet goed (10,13,14,15).

Nu is de vraag of het noodzakelijk is de gehele motor te laten reviseren of dat er alleen een deelrevisie* noodzakelijk is (alleen onderblok?) of alleen nieuwe zuigerveren?

Ik begrijp dat dit lastig is om aan te geven, maar heb vernomen dat het olieverbruik veelvuldig voorkomt bij deze auto/motorblok. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? En of advies richting wie ons het beste kan helpen...

*Ik heb vernomen dat tijdens de garantie periode bij dit type motor in der tijd nog wel eens het onderblok werd vervangen. Is dit eenzelfde onderblok, of is hier een nieuwe(re) versie van? (Wellicht is het dan verstandiger om een nieuwere versie van dit onderblok te proberen te bemachtigen ipv revisie van het huidige onderblok, vanwege de 'designflaw').

Bij voorbaat dank voor de hulp!

(motorcode is 1ZZFE)

TonyZ

Geplaatst door TonyZ (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou je twee dingen adviseren.
Doe een cilinderlektest zodat je weet waar de druk wegloopt en ga in overleg met een toyota specialist/dealer om na te vragen om wat voor types en modellen en modificaties het toen ging.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Modificatie is onderblok vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.