Citroën C1: Slaat plotseling niet meer aan Foutcode B2799

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 12V

Beste monteurs,

Ik heb hier een Citroen C1 staan met een ongelofelijke raadsel waar ik niet meer mee uit kom.

De klant is rijdend met zijn voertuig na ons toe gereden met de klacht dat er van alles en nog wat in zijn dashboard knipperde.

Nadat de auto nog geen 10 minuten binnen heeft gestaan hebben we de voertuig opnieuw proberen te starten zonder succes.
na het uitlezen kwam de code B2799 Engine immbiliser system malfunction wat dus duid op een communicatie probleem tussen startonderbreker systeem en motor ECU.

Vervolgens is de auto na de Citroen dealer gebracht om sleutels opnieuw te laten inleren maar helaas zonder succes, zelf de dealer stond voor een raadsel.

Nu heb ik van alles uit een donor Aygo zitten verwisselen maar niks laat het tot stand komen om de voertuig weer aan de praat te krijgen. Motor draait wel, slaat 1 sec aan en valt direct weer uit.
Complete kabelkoom is gecheckt en doorgemeten, alles werkt correct.

Heeft iemand dit probleem toevallig al eerder meegemaakt? En hoe kan het zijn dat dit probleem plotseling opduikt zonder maar ook iets aan de auto te doen terwijl die rijdend binnen is gekomen?.

synmo

Geplaatst door synmo (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (415) PRO, 9 jaar geleden

toevallig net ook gehad. onder dashboard bovendeel thv de tellerklok zitten en paar relais, deze eruit gehad en weer teruggeplaatst en hij liep weer. geen duidelijke oorzaak gevonden. (wel bovendeel dashboard moeten demonteren.(geef eens een harde klap op het dashboard in de buurt van de tellerunit slaat ie bij jouw ook aan en meteen weer af?

harry4203 (415) PRO, 9 jaar geleden

hoe is het?

synmo (0) PRO, 9 jaar geleden

Hallo Harry,

Na een aantal pogingen heeft dat helaas niet kunnen baten. Staat nu bij een specialist die gaan nu verder met het onderzoek. Mocht de oorzaak zijn gevonden dan post ik deze hier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.