Mercedes-Benz C-Klasse: Keuzehendel automaat W203 C220 CDI problemen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 CDI

Beste Problemcarbezoekers,

We hebben hier een W203 C-Klasse 220 CDI staan met een probleem. De auto is van bouwjaar 2001 en is voorzien van een automatische versnellingsbak.
We hebben de auto ingekocht voor de verkoop, en kort na binnenkomst begon er een probleem de kop op te steken.
Wanneer je de auto startte en de keuzehendel van de automaat in de D-stand zette, gaf het instrumentenpaneel aan dat de hendel in de R stond. De auto reed wel gewoon vooruit, maar de automaat schakelde niet op. Mechanisch stond de auto dus in D, maar de auto 'dacht' (elektronisch) dat hij in de R stond. Bij stilstand kon je de auto ook niet verder dan stand N schakelen, omdat dit immers elektronisch de P stand was. Ook zoog de auto bij dit probleem in no-time de accu leeg als je hem (wel of niet afgesloten) aan de kant zette. Waarschijnlijk omdat bepaalde systemen niet in ruststand kwamen omdat volgens de keuzehendel de auto in stand N stond.
Bij uitlezen kwam een storingscode naar boven welke op de keuzehendel sloeg. Deze hebben we vervangen door een gebruikt exemplaar, hierna schakelde de automaat weer naar behoren en trok de auto de accu ook niet meer leeg.

We hebben de auto vervolgens particulier verkocht, na 2 dagen belde de klant dat tot nu toe beide ochtenden de accu helemaal leeg stond. Schakelen deed de auto toen nog wel goed. Toen klant de dag na het telefoongesprek de auto bracht, was het schakelprobleem er opeens ook weer.

Heeft iemand ervaring met soortgelijke problemen in een dergelijke C-Klasse? Het lijkt erop dat de keuzehendel wederom de boosdoener is, uitlezen geeft dit ook wederom aan. Ikzelf denk een stap verder en vermoed dat er een bepaalde storing in het spel is die de keuzehendel om zeep helpt, aangezien het een beetje té toevallig is dat de tweede keuzehendel ook al zo snel defect is. Ook was het probleem van de stroomverbruiker er ook al 2 dagen eerder dan dat de keuzehendel de geest gaf.

Wie weet raad? Alvast bedankt!

A. Monsma

Geplaatst door A. Monsma (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Misschien is het toeval dat de problemen tegelijk optraden. Wat nog weleens gebeurd, is dat het gloeirelais blijft "plakken" en dat daardoor de accu leeggetrokken wordt. De klant heeft nu geen problemen meer met schakelen? Als je aan de keuzehendel twijfelt, dan moet je de auto de lekstroom meten met het EWM aangesloten en daarna met deze afgekoppeld.

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

doet er toch niets mee ,weg ermee

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

1
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.