Toyota Avensis 2006: lek schakelmecanisme bak

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D 2.2 110 kw

Hello ,

Onlangs bij het onderhoud is me opgevallen dat onder de versnellingsbak enkele druppels olie hingen , na zoeken vanwaar dit komt kom ik uit op het schakel mecanisme boven op de bak (keerring van schakelstang ) nu kost deze keerring een tientje ... maar de vraag is moet de bak eruit en uit elkaar om deze te vervangen ? onder de schakelstang zit een plaatje met 4 bouten maar zomaar iets los draaien op een versnellingsbak is een slecht idee zonder te weten wat je los draait , en eindigd met een deffecte bak .

Alvast bedankt

vfrke800

Geplaatst door vfrke800 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rutger d4d (0), 8 jaar geleden

Als je er bij kunt kunt je het overwegen. Vaak is een kering er met wat tandartsgereedschap (van die haakjes) wel uit te trekken en kun je de nioeuwe er met een dop of zoiets wel in persen, mits de ruimte er is om te kunnen werken.
als je hele bak eruit moet zie afbeeldingen.

check

Beste antwoord, geplaatst door vfrke800 (0), 8 jaar geleden

Item mag gesloten worden , lek is opgelost

bat verwijderen en turbo slang voor toegang
4 boutjes steunplaat verwijderen samen met schakel kabels
bovenste stift bout verwijderen / onderste drukbout losdraaien
en hele shift mecanisme eruit halen
ruimte genoeg en goed doenbaar .

Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.