Volkswagen PASSAT: Auto start slecht met vochtig weer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BLS, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Sinds een aantal weken (na de auto hebben gewassen in de wasstraat) start de auto slecht met koud en vochtig weer. Hij start wel maar slaat meteen weer af. De oranje lampjes van de gloeiplug, brandstoffilter en motormanagement lichten dan heel kort even op.
Meteen iets meer toeren draaien houdt de motor wel lopend en na 1 minuut dan wil het vaak wel. Wel lijkt het erop dat hoe droger het is hoe beter hij start. Als hij eenmaal goed warm is, is er niets aan de hand.

Eerste vermoeden was gloeipluggen. Deze zijn vervangen (er was er eentje idd stuk), maar dat bleek niet de oorzaak.
Garage had zelf zitten Googlen en vermoedde vocht in de ECU (aan de hand van topic, http://www.problemcar.nl/nl/particulier/.... Hij gaf zelf ook aan dat hij geen storing zag. Ik vond dit wel zeer snel gediagnostiseerd en had mijn twijfels. Vervolgens de auto laten uitlezen bij een andere garage naast ons bedrijf en die kwam met twee foutcodes:

- P161B (Gloeibougies cylinder 2) Waarschijnlijk nog die niet geresette storing van de defecte gloeiplug.
- P1601 Relais voor Voedingsspanning Klem 30 (J317) onwaarschijnlijk signaal

Die tweede storing opgezocht bij Gerritspeek en die zegt: (http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-18...

Mogelijke oplossingen:
Check (meetwaardeblokken) / vervang Relais voor Voedingsspanning Klem 30 (J317)

Verder Googlen kom ik op een aantal sites terecht die naar het Relais 109 probleem wijzen. Echter de Garage zegt dat dit alleen bij oudere modellen VW voorkomt en dat ie dan helemaal niets meer doet.

Andere mensen die dit probleem herkennen en/of advies wat nu te doen ? Gewoon vragen om Relais 109 te vervangen ?

rinsekloek

Geplaatst door rinsekloek (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rinsekloek (0), 7 jaar geleden

Aanvulling is een video tijdens het starten:

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=gD2lKZtKA...[/yt]

rinsekloek (0), 7 jaar geleden

Analyze van de VW dealer is "Storing lijkt op kabelboom verstuivers". Echter was er geen tijd meer om dit verder te onderzoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.