Peugeot 406 coupe: verbruik 406 coupe diesel en gas -g3

Bouwjaar: 2000

beste mensen zouden jullie wat meer info willen geven wat zon auto verbruikt zet er wel de type moter erbij (voorkeur gaat naar een 3.0 v6 op gas) alle info is welkom
alvast bedankt

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

jos5955 (0), 19 jaar geleden

2.0 16v lpg g3 1997 ongeveer 1 op 9 bij pittig rijden

mystudio (0), 19 jaar geleden

2 liter XU10 motor met lpg g3: op benzine ongeveer 1:9 en op gas 1:7,6 - 1:7,8.
Let wel, de coupe is niet de mooiste motor voor gas! Veel probleempjes......

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Coupe niet de mooiste motor Marco? De coupe is absoluut kwa styling het mooiste model, maar lig jij nou nog steeds te kloten met je Peugeot en AG shit? Als ik jouw was zou ik eens met een Teleflex keydealer contact opnemen en desnoods via zo'n dealer de auto bij Teleflex aanbieden. Vooropgesteld dat de motor op benzine in perfecte staat verkeert.

hus104 (0), 19 jaar geleden

hallo mensen bedankt voor de reacties maar waarom is het een een slechte blok dan voor op gas en wat is een AG shit waar hakeem het over heeft??? Verder iemand nog enig ervaring met een 3.0 V6 op gas wat dat verbruikt
bedankt allemaal

mystudio (0), 19 jaar geleden

Ha die Hakeem!

Tja, hij is inderdaad nog steeds niet goed. Inmiddels is er wel weer van alles geprobeerd, maar, het is nog steeds niet gevonden. Ik weet niet of het nu nog de moeite waard is om hem weg te brengen, we zijn inmiddels bijna 150 dkm verder sinds het probleem zich voordeed, dus, veel hoop heb ik niet meer. Temeer daar ik ook andere verhalen heb gelezen over identieke problemen met een AG installatie in deze peug.......
Ik weet het niet, ik ben geen specialist, maar, tot nu toe komen de specialisten ook niet verder dan de constatering dat ie weliswaar arm loopt op gas en waarbij dan of de DGI injector weer wordt vervangen, de lamda sensor wordt vernieuwd en de stappenmotor opnieuw is vervangen. Ook een modem verbinding met AG zelf heeft vreemd genoeg niks opgeleverd.

Misschien is het gewoon iets heel anders. Een slechte temperatuur sensor. Het probleem doet zich immers voornamelijk voor als de motor koud is, het buiten koud is en/of als de lucht ijler is dan anders, bij bijvoorbeeld regen. Het lijkt er wel op dat ie dan niet kan inschatten hoeveel zuurstof er dan binnenkomt en daar dus niet goed mee gaat rekenen mbt de hoeveelheid bij te voegen gas. Maar ja, waar wordt dat bepaald? De map sensor is ook reeds vernieuwd......resten er volgens mij nog diverse temperatuursensors en wellicht de tabellen van de gascomputer? Maar dat laatse is wel heel ver gezocht......

Hus; wat Hakeem bedoelt met de AG shit is dat de AG gasinstallaties in ieder geval niet echt lekker zijn. Vooral de DGI injector van deze installatie is erg storingsgevoelig! Ikzelf zou deze installatie nooit aanraden in deze toch al gevoelige motor voor gas. Ik weet niet of deze motor uberhaupt wel mooi kan lopen op gas (bij mij heeft ie dat nog nooit gedaan), maar, de AG installatie zal het in ieder geval niet beter maken. Als je op gas wil met deze auto, dan zou ik voor iets van Vaille kiezen, dat schijnt een stuk beter te zijn (daar weet Hakeem veel meer over te vertellen).

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Gelukkig zijn ze bij Teleflex inmiddels ook overtuigd dat het niet het beste is wat ooit in gasland is voort gebracht. Liever hadden ze bij Teleflex dat het nooit op de markt gekomen was, maarja dat is achteraf praat. Jij en vele anderen zitten er maar mooi mee.

hus104 (0), 19 jaar geleden

ow dus als ik het goed begrijp dan kan ik ook zien/vragen welke installatie erin zit dus alleen iets kopen als het van vaille is, maar is dat bij elke auto zo??

mystudio (0), 19 jaar geleden

Geen idee, Hakeem is de goeroe op dit gebied, maar, ik heb zulke slechte ervaringen met AG dat ik DAT in ieder geval nooit weer in geen enkele auto zou willen proberen.
Je kunt trouwens altijd zien wat voor soort gasinstallatie erin zit.

@Hakeem; inderdaad, het is een van de allermooiste auto's om te zien, qua styling en tijdloosheid. Helaas blijft het dus rommelen met de motor.....:(

Erwin2907 (0), 19 jaar geleden

Ik heb een P406 2001 met EW-10 motor. Hierop G3 van AG en rijdt 1:10 op gas, ik heb er nu 20.000 km mee gereden (huidige stand 125.000) en nog niet zoveel problemen gehad. De verstuivers zijn al wel onder garantie vervangen, ze hebben ook een filter voor de verstuivers gemonteerd, een latere modificatie.
Verder heb ik geen klachten over de AG installatie!
Succes

pieterp9094 (0) PRO, 19 jaar geleden

Mijn 406 van 2001 met de EW7 motor verbruikt 1:11,5 op voornamelijk lange stukken snelweg. Het is een AG SGI systeem. Erwin heeft hetzelfde systeem, bij mij is tussen verdamper en injectoren ook een filter gezet. Systeem werkt prima, een keer defecte druksensor op de verdamper gehad waardoor auto ging schokken en inhouden.

Verder ben ik best tevreden over het AG SGI systeem. Een Vialle LPi lijkt me technisch net wat beter. Op de pomp in de tank na dan, die zijn wat gevoeliger.

Het AG DGI systeem met injectorblok is in vergelijking met het SGI een waardeloos systeem. Alle auto's die ik met dit systeem gezien en gereden heb waren niet echt goed.

Een goede specialist is echter een must voor het oplossen van problemen. Mijn specialist is gelukkig niet alleen gas specialist maar ook gewoon garagehouder en hiermee dus alle middelen in huis om problemen op te lossen.

hus104 (0), 19 jaar geleden

ok mensen bedankt allemaal maar ff een vraagje een ew-10 motor en een ew7 motor wat is dat eigenlijk een 2 liter 16v?? alvast bedankt

pieterp9094 (0) PRO, 19 jaar geleden

de ew10 is een 2.0 16V, de ew7 is de 1.8 16V, dit zijn de types van na ongeveer halverwege 2001. Hiervoor heb je de XU motoren. Een XU motor met AG installatie heeft meestal een AG DGI systeem. Mijn advies: koop geen DGI.

hus104 (0), 19 jaar geleden

ok bedankt allemaal alleen zou iemand nog kunnen zeggen wat de 3.0 v6 verbruikt op benzine en gas
bedankt allemaal

mystudio (0), 19 jaar geleden

Ik vraag me af of de 3 liter uberhaupt bestaat op gas..........ik heb ze nog niet gezien..........

hus104 (0), 19 jaar geleden

euhh ik geloof wel dat ze bestaan maar eerlijk gezegd maak je me nu aan het twijfelen!!! ik heb ze wel eens op het internet gezien geloof ik zo...

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Tegenwoordig is bijna niks nog onmogelijk met de huidige generatie autogassystemen. Nog ff en ook direct ingespoten benzinemotoren kunnen weer op gas lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum