Mercedes-Benz 0: remmen vervangen alle modellen vanaf 2001

Bouwjaar: 2007

Voor welke modellen A, B, C en E heeft men een diagnoseapparaat nodig voor het vervangen van de remblokken? Want door al de uitleg ziet men door het bos de bomen niet meer.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

De E-klasse w211 van voor de facelift, de sl r230 en de cls w219.
De reden is dat hier het remsysteem Sbc opzit met elektrische rempomp en een drukvat, in het drukvat blijft de remvloeistof onder zeer hoge druk bewaard, en de auto zal de remblokken aandrukken als je bijvoorbeeld een deur opentrekt, het rempedaal aanraakt of de sleutel op het contact draait. Daar wil je niet met je vingers tussenkomen. Er zijn vast trucjes te bedenken om het toch te doen zonder stardiagnose maar je vingers zijn je als het goed is meer waard. Beter geen risico's te nemen hierbij. De remvloeistof volledig verversen is bij deze auto's ook onmogelijk zonder de stardiagnose. Je kunt zien dat er Sbc op een auto zit aan het ontbreken van een rembekrachtiger tegen het schutbord en de ronde bol tegen het "abs-blok".

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

thx toni

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

remblokken vervangen kun je zonder apparatuur als volgt haal sleutel uit het contact wacht 15 seconden en trek dan de schuifstekker van de SBC unit los. je kunt nu gewoon werken aan de remmen zonder gevaar van activeren Remvloeistof wordt een ander verhaal ik heb gehoord met training dat dit ook wel op conventionele manier gebeurd maar dan is niet het volledige systeem gespoeld en er bestaat kans op lucht in systeem ik wil dat dan ook ten sterkste afraden. maar je kan met de meeste moderne diagnose apparaten ook systeem verversen en ontluchten heb je de STAR van mb niet speciaal voor nodig.

Witte Ad (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk erom dat je ook de sensoren vervangt! anders blijft de storingslamp branden. deze sensoren slijten mee en de weerstand waarden kloppen dan niet bij de nieuwe blokken.
Dit resetten en opnieuw stellen kan o.a. met een Gutmann tester.
Er is ook een manuele procedure voor olieverversen, service beurt, remolie, pollenfilter etc.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.