Ford Courier: Verliest veel koelwater...

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 D

Deze auto verliest nu al een maand lang vrij veel koelwater. rijdt per dag zo'n 130 km naar zijn werk en vult hem elke week bij. Maar de motor loopt als een (ford) zonnetje en er is ook geen lekkage te vinden. Komt morgen weer langs om nog eens goed te checken of er echt geeln lek is en anders moet denk ik de kop er maar af.

Of heeft iemand hier ervaring mee?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Courier? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ha Siem, endura blok? en wat is de km stand?

groet thijs

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Ja Endura blok en heeft 135.000 km gelopen

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

ha Siem, 135.000 zou je niet zeggen kop misschien pakking. Maar ik heb er wel meer weggebracht om te laten afpersen, resultaat gescheurd.
Wel met hogere km stand, en die koppen zijn zo zwaar !!! Denk er wel om dat de nokkenas spieloos is.
Overgens heb ik ook wel eens iemand geholpen op advies van een motorenspecialist met een vloeibare monteur, hielp echt een jaar.

Suc6 morgen Thijs

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Voorlopig hebben we gelukkig toch, na een nachtje bij ons in de werkplaats te hebben gestaan, een heel klein lekje gevonden en wel bij de aansluiting van het thermostaathuis. Een nieuwe pakkingring gemonteerd en nu komende week afwachten of dit het is geweest. bedankt Thijs voor je hulp.

Siem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Courier of stel zelf een nieuwe vraag.