Alfa Romeo 156 1999: krukas • sjnoevet @ 25/07/2009, 12:57

  Alfa Romeo 156
  bouwjaar: 1999
  brandstof: benzine
  motorcode: 1.6 16v

  Ik heb in oktober 2008 een 156 gekocht met een gereviseerde motor, de vorige eigenaar had er verzuimd er olie in te doen. Maar volgens de dealer was hij nu weer tiptop. Tot gisteren...
  Alle olie uit de motor en afgesleept naar de dealer, daar bleek er speling te zitten in de krukas. Reparatie gaat tussen de 2000 en de 3000 euro kosten. Mijn vraag is kan dit komen door het drooglopen van het blok en nalatigheid bij het reviseren van het blok door de dealer. of is dit een op zichzelf staand probleem?

  Groetjes, Sven.


 • oldford @ 25/07/2009, 13:30

  Waar is de olie naar toe gegaan? In een keer alles kwijt of over een langere periode verlies?

 • erka @ 25/07/2009, 13:43

  de TS'en staan bekend om een hoger olie verbruik dan gemiddeld ( ga ervan uit dat er geen olie lek was ).
  deze motoren zijn ZEER gevoelig voor rijden met te weinig olie,
  één keer onder minimum kan al ernstige gevolgen hebben...

  wellicht is een ruilmotor een optie, bedrijven als ATS van de Wiel in Beek en Donk levert deze ingebouwd met garantie...evt. een alternatief voor revisie.

  succes in ieder geval, erg lullig als de revisie niet correct is uitgevoerd......

 • Richard_H @ 25/07/2009, 13:49

  Inderdaad de tse staan er bekend om. Heb stage gelopen bij de alfa dealer, en ik heb dit wel een paar keer voorbij zien komen. 156 met 2 duizend kilometer en dan al 2 liter olie erbij.

  Het schijnt te komen, zeiden hun omdat ze in de fabriek toentertijd, ruimere toleranties hadden

 • Richard_H @ 25/07/2009, 13:50

  En toen lieten wij de blokken reviseren bij een bedrijf ivm tijdgebrek, en alles dus geslepen etc,etc. Goede nieuwe lagers overmaat zuigers.

  En daarna, werd het olieverbruik aanzienlijk minder..

 • E.T.Wiersum @ 25/07/2009, 15:55

  Moeilijk,om een oorzaak of een schuldige aan te wijzen,maar heb je zelf wel regelmatig olie gepeild en zonodig bijgevuld??
  Uit ervaring weet ik dat bijna niemand dit doet.
  Als je weinig of geen verbruik hebt ,zal dit geen problemen geven,maar uit bovenstaande reaktie blijkt,dat dit voor deze auto niet opgaat.

 • sjnoevet @ 25/07/2009, 18:10

  Update en toevoeging,

  Olie is er in een keer uitgelopen, net weer bij de dealer geweest en daar zeggen ze dat dat komt door axiale speling op de krukas veroorzaakt door een hulpstelring? Schijnt een koperen pakking ofzo te zijn die de krukas op zijn plaats houdt. doordat deze afgesleten is is er links-rechts speling op de kukas gekomen waardoor de krukaskering naar buiten werdt geduwd met als gevolg dat alle olie eruit gelopen is.
  De dealer ontkend uiteraard dat dit komt doordat hun niet goed opgelet zouden hebben bij het in elkaar zetten van de motor na de vorige schade.
  Mij lijkt echter dat zij niet secuur zijn geweest op evt speling in een zuigerstang door het drooglopen. of zit ik nu helemaal fout?

  Alvast bedankt, Sven.

 • moderator @ 25/07/2009, 18:18

  Om te voorkomen dat het een ja - nee verhaal gaat worden op deze site, is de topic gesloten.
  Uiteraard begrijpen we uw punt om achter de oorzaak van dit defect te komen. Hiervoor kunt u een onafhankelijk technisch onderzoek laten doen door een schade-expertisebureau. Uw verzekering kan daarbij helpen. Een visueel onderzoek met daarbij het mondeling verslag van de betrokkenen zal altijd een beter resultaat geven dan via het toetsenbord op een internetsite.

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • ruilinjector
 • Hippored
 • jobmotive2
 • obdpartners
 • smeets solutions
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer