Alfa Romeo Alfetta 1975: (de)montage startmotor

Bouwjaar: 1975, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld

Ik ben druk bezig geweest om de startmotor van een 1e serie Alfetta startmotor te demonteren. Hij heeft wekenlang getikt bij starten en nu tikt ie alleen maar. Startrelais defect? nu heb ik al de luchtfilter verwijderd, hij zal bovenuit eruit moeten, lijkt me!
Nu, er zitten bouten met verschillende maten (bout 16 mm en de moer 13 mm) in. Zou dit normaal zijn? maar het meest vervelende is dat ik er geen fatsoenlijke steek (laat staan ring-) sleutel op de bouten/moeren te zetten. Ik heb er 1 al los, maar die andere 2 zitten zo vast, dat ik bang ben om de moeren.bouten rond te maken. Is hiet speciaal gereedschap voor nodig? Er is heel weinig plek!

CostelloV8

Geplaatst door CostelloV8 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Alfetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CostelloV8 (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk gelukt....best vervelend klusje

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Ja, valt niet mee. Ik heb vele jaren ervaring met de 75. Net zo iets. Overigens is het in Alfa-kringen redelijk gebruikelijk om een aparte startknop met relais te monteren (bij de modellen met motor voorin en versnellingsbak achterin).

CostelloV8 (0), 6 jaar geleden

Dank Atte, voor deze leuke tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Alfetta of stel zelf een nieuwe vraag.