Alfa Romeo 159 2012: verwarmings problemen

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

besten,
ik bezit een alfa 159 stationwagon, indien ik de temperatuur(binnen in de wagen) regel tot 29° graden, blaast hij koude lucht. Terwijl hij op auto staat. verhoog ik de temp naar 31° blaast hij wel warme lucht. Lager ingestelde temperatuur enkel koude lucht.
Zet ik de auto modus af, idem dito. Schakel ik de voorruit verwarming in, level gaat naar high, krijg ik wel warme lucht.
groeten
cor

cortine

Geplaatst door cortine (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1585) PRO, 7 jaar geleden

Dan zou ik de kleppenkast met actuator motortjes eens laten controleren op juiste werking , misschien dient het opnieuw gecalibreert te worden.

cortine (0), 7 jaar geleden

beste kaleido ,
momenteel is mijn wagen binnen voor herstelling verwarming, ze hebben de test gedaan zoals jij voorstelde. Alles werkt op dat niveau prima, dus daar zit het probleem niet.
kan het probleem zitten bij de meng/actuator , die verborgen zit achter de radio.
groetjes

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Geeft de binnentemperatuursensor wel de juiste waarde door aan de regelunit .
Zit er een klein aanzuigventilatorretje voor deze sensor , draait deze dan wel ?
Aanzuigopening vervuilt ( stof , of rookt u in de auto ? )

cortine (0), 7 jaar geleden

zo technisch ben ik niet, ik kan alleen zeggen dat ik gerookt heb in de wagen. Er zit een temperatuursverschil tussen linker- en rechterkant. Met is het midden precies een gemiddelde van de 2 zijden. Klinkt raar, maar zo voelen we het.

kaleido 1 (1585) PRO, 7 jaar geleden

Die meng/actuator is ook onderdeel van de test , als dat allemaal goed is volgens de garage , dan ligt het daar dus niet aan !

cortine (0), 7 jaar geleden

Met de test bedoel ik, de werking van de motortjes achter het handschoenkastje. Deze reageren allemaal.

cortine (0), 6 jaar geleden

besten,
het probleem is opgelost. Dashbord is eruit geweest, alle motortjes bleken goed te werken (niet alle motortjes zitten achter het handschoenkastje, de belangrijkste zit achter de radio).
De module (onder de radio) bevatte een storing. Tweedehands module (is eigenlijk de computer van de verwarming) geplaatst en alles is ok.
nu blijft de KM stand knipperen, iemand enige ervaring hiermee?.
groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.