Alfa Romeo 159: Trilling in aandrijflijn bij afremmen op motor

Mijn Alfa Romeo 159 1.750 TBi ( 200 pk benzine) uit 2010 heeft het volgende probleem. Bij het afremmen op de motor gaat er tussen ca. 3000 to 2000 toeren een trilling in de aandrijflijn ontstaan. Het lijkt erop alsof je op een ribbeltjesweg rijdt. Bij het intrappen van de koppeling verdwijnt het, en bij gasgeven gaat het ook weer weg.
De KM stand is ong 43000 . Het euvel is er al geruime tijd, maar was in het begin nauwelijks voelbaar. In de loop van de tijd is het duidelijker voelbaar aan het worden. Binnenkort gaat de auto naar de dealer (hij is daar eerder geweest, maar men kon zo snel niet vinden wat er aan de hand is, hiervoor had men meer tijd nodig.) Ik ben bang dat het uitzoeken wat het probleem is, een dure aangelegenheid zal worden, dus hoe meer tips ik krijg , hoe gerichter de garage kan gaan zoeken.
Het ligt niet aan de velgen/banden, want deze worden iedere winter gewisseld. Wie heeft een goede tip?

Leka

Geplaatst door Leka (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.