Alfa Romeo 166: Startproblemen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Als hij al een aantal jaren heeft stilgestaan lijkt het mij goed om de bougies te vervangen (let er op dat wellicht bougies voor autogas worden aanbevolen) en de bougiekabels.

Jerrylin

Geplaatst door Jerrylin (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jerrylin (0), 6 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een alfa 166 2.0 2001 kmstand 130.000 de auto heeft een aantal jaar stilgestaan.
Olie en brandstof ververst

De brandstofpomp vervangen en de auto heeft 2 weken lang probleem loos gereden

Nu start de auto heel slecht ben soms een minuut aan het doorstarten voordat hij met moeite aanslaat eenmaal aangeslagen loopt de auto probleem loos op LPG en benzine stationair stabiel alles perfect.

Heb de auto net uitlaten lezen maar kwam niks veder luchtmassa meter is voor het uitlezen los geweest dus de melding dat die stuk is is waarschijnlijk vals.

Wie kan mij helpen ik weet niet waar ik moet zoeken en garage weet het ook niet .
Ik zal de uitlees rapporten bijvoegen.

Alvast heel erg bedankt en ik hoop dat iemand kan helpen.

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Welke LPG-installatie zit in de Alfa?

Jerrylin (0), 6 jaar geleden

Lpi

Jerrylin (0), 6 jaar geleden

Inspuiting geen verdamper maar het starten is op benzine na de start loopt alles goed

Jerrylin (0), 6 jaar geleden

Dat is zeker goed om te doen en stond ook op mijn lijstje, maar als hij aangaat loopt hij mooi als de bougie s slecht zouden zijn dan zou je dit met stationair rijden toch moeten merken ?

Zou de thermostaat en temperatuur meter vervangen kunnen helpen ? Ik weet niet of dat in start probleem en past

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Met stationair draaien hoef je dat niet te merken. Dan is de motor al warm of aan het opwarmen. Het gaat er om dat de bougies makkelijk de eerste vonken kunnen produceren om het mengsel te ontsteken. Bougiekabels zijn meestal aardig verdroogd na een paar (3 a 4) jaar. Kan je voorlopig inspuiten met WD40; vooral als je startproblemen krijgt bij vochtig weer (mist!).
De thermostaat doet het wel of doet het niet. Met een koude start sluit hij de toevoer naar de radiateur af. Pas als de motor niet snel genoeg op bedrijfstemperatuur komt, denk je aan de thermostaat. Of deze een beetje z'n best doet kan je voelen aan de koelwaterslangen. Als de motor nog niet op bedrijfstemperatuur is, moet een van de slangen naar de radiateur nog koud zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.