Algemeen: duitse oldtimer gekocht in belgie, maar geen papieren, wel kopie

Ik heb een transit oldtimer gekocht van 1969, en die heb ik in belgië gekocht, maar de auto komt oorspronkelijk uit duitsland,
en heeft in belgie op een speciaal kenteken gereden waarvoor verder geen voertuigpapieren nodig waren volgens de verkoper,
en heb dan wel een pak kopietjes mee gekregen van de originele duitse papieren, en een belgisch keuringsbewijs en een verklaring van de federale overheidsdienst mobiliteit en vervoer, en een formulier aanvraag tot inschijving van een voertuig. Is dat alles voldoende
om in nederland een kenteken te krijgen? Of ben ik nou genept door de verkoper, en krijg ik nu een hoop ellende voor de kiezen om er een kenteken op te krijgen?

peter sprinter

Geplaatst door peter sprinter (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 10 jaar geleden

Kijk hiervoor eens op www.rdw.nl

kaleido 1 (980) PRO, 10 jaar geleden

Even informeren bij de rdw zou ik zeggen.
Ik weet wel dat er bij de auto , als hij uit duitsland komt , een originele fahrzeugbrief bij moet zitten waar alle info van de auto op staat , als je naar de rdw gaat voor een kenteken.
Of ze genoegen nemen met een copie , dus even bellen , gegevens op www.rdw.nl te vinden.

peter sprinter (0), 10 jaar geleden

Ik kan op de sie vd rdw niet zo snel iets vinden over verloren buitenlandse papieren, vandaar ik het eerst hier even vraag of iemand daar ervaring mee heeft.

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Soms gaat het makkelijker dan je denkt: wat wel belangrijk voor je is dat je kunt aantonen middels een faktuur of aankoopnota dat je de auto op een legale manier hebt gekocht. Het liefst met de naam van de verkoper er goed leesbaar op.
Heb onlangs zelf geïnformeerd bij de rdw voor een auto uit Duitsland waar helemaal geen papieren meer bij waren en al minimaal 15 jaar stil heeft gestaan. Kan zonder problemen een kenteken aanvragen.
De rdw kan vanuit Veendam rechtstreeks in de bestanden van de Duitse en Belgische rdw kijken om te zien of de auto daar bekend is geweest en/of daar nog ingeschreven staat. Vandaar dat die aankoopnota van belang is.
Bij het aanvragen in NL voor een kenteken zorgt de rdw dan dat de auto in het buitenland wordt uitgeschreven. Gaan wel een paar weken overheen.

peter sprinter (0), 10 jaar geleden

Kijk eens aan, dat geeft me alweer wat hoop, en heb ik uiteraard een aankoopbewijs vd verkoper.

peter sprinter (0), 10 jaar geleden

het is al even geleden, maar ik heb de rdw gebeld, en die vertelden dat de auto reeds in belgië geregistreerd staat en ik eerst moeite moet doen om daar papieren te krijgen. Dus heb ik alles wat ik erbij heb opgestuurt, en is het daar een chaos, want de desbetreffende instantie loopt hopeloos achter, en zou het wel een paar weken kunnen duren voordat ik antwoord krijg.
Geen ramp, want ik ben de bus ondertussen aan het opknappen, dus heb ik nog wel even tijd, maar volgende week ga ik weer eens bellen, want ik vind 3 weken op antwoord wachten wel meer dan zat.

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Alléz menneke, morgen is er weer 'n dag...... Ambtelijke molens........

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=moderator].Heb onlangs zelf geïnformeerd bij de rdw voor een auto uit Duitsland waar helemaal geen papieren meer bij waren en al minimaal 15 jaar stil heeft gestaan. Kan zonder problemen een kenteken aanvragen.
.[/quote]
Vandaag met de bewuste auto bij de rdw geweest.
Aangezien er, behalve de aankoopnota, verder geen enkel document meer bij de auto aanwezig was, moest deze ook technisch gekeurd worden. Daar was niet op gerekend omdat we er alleen voor een registratie gingen.
Betrof een complete apk-keuring en was in 1 keer goed. Zelfs na dik 15 jaar stilstand. Soms zijn de wonderen de wereld nog niet uit.......
Aan de hand v/h chassisnummer kon het bouwjaar vastgesteld worden, ook het typegoedkeuringsnummer werd gevonden en na 1,5 uur wachten en een lieve duit lichter, konden we met een toezegging van " Het kentekenbewijs ontvangt u binnenkort per post" rijker weer naar huis. Nu wachten op de postbode.
Dus met je Ford zal het ook wel goed komen.

peter sprinter (0), 10 jaar geleden

mag ik vragen hoeveel die lieve duit was?

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat mag. Normaal hebben we het hier op de site niet over kosten en geld maar de tarieven zijn openbaar in dit geval.
Op een paar euro na kostte het 250,- euro. Toch geld..........

peter sprinter (0), 6 jaar geleden

opgelost, maar vergeten aan te vinken, dus bij deze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.