Algemeen: accu

Als een accu leeg raakt na plusminus twee weken een auto niet gebruikt te hebben en de lekstroom is niet echt hoog ( in dit geval 0.01 A ) zal een accu met meer ampere ( huidige 43 AH) dan een oplossing zijn of gaat een accu met meer ampere net zo snel leeg en is het aantal ampere alleen van belang bij het starten?

gr,
Arthur

Arthur_6663

Geplaatst door Arthur_6663 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Arthur_6663 (0), 7 jaar geleden

ps: ... het is een vrij nieuwe accu van slechts drie maanden oud van hetzelfde merk als de auto...tw...Daihatsu en in de garage geplaatst geworden. Als de accu met 0.01 A lekstroom na twee weken al niet meer voldoende stroom kan leveren om te starten..( 11,2 volt zat er nog in) zou deze nieuwe accu dan wellicht toch niet goed zijn en valt dit misschien onder de garantie dat iemand weet. Hoe lang kan een accu met 0.01 A lekstroom zonder te worden bijgeladen nog genoeg stroom leveren eigenlijk om te kunnen starten globaal gezien? Hier zal wel veel verschil in zitten natuurlijk maar als dit bijvoorbeeld toch minstens 4 weken het geval zou behoren te zijn dan weet ik zeker dat het daar aan ligt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.