Algemeen: Wasbenzine

Bij ons op het werk hebben ze een nieuwe laadkade gagraven en geplaats. En met de weg aan te leggen. Is er betonstof op alle autos gekomen. En niemand kan het eraf wassen. Nu zegt de verantwoordelijke firma dat we het moeten wassen met wasbenzine. Dat het er dan afgaat. Maar k lees dat de lak ervan dof kan worden en de beschermlaag er af gaat dan enz.

Is dit zo schadelijk? Want ik heb nog een redelijk nieuwe auto.

Weten jullie wat wasbenzine kan doen met de lak?

Pieter91

Geplaatst door Pieter91 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 7 jaar geleden

Betonstof kan tijdens het afwassen krassen veroorzaken. Daar komt nog bij dat wasbenzine een sterk ontvettingsmiddel betreft wat tevens de beschermende laag van de autolak verwijderd.

Laat de auto prof. reinigen / herstellen en verhaal het op de tegenpartij.

Gr. paul

Ysbreker (0), 7 jaar geleden

Ik zou in zo'n geval niet zelf gaan wassen inderdaad, maar naar een professionele reiniger gaan. Kans is namelijk groot dat je de lak aantast. Azijn schijnt betonstof op te lossen, maar ook dit is snel schadelijk voor de lak.

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

Dat zei P.Kelder ook al....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.