Algemeen: Oxidatie op aluminium velgen

Hallo!

De velgen onder mijn auto zijn een beetje geoxideerd. Omdat ze er niet meer uit zien, wil ik ze graag een beetje opknappen. Een beetje, want complete renovatie gaat me te ver.

Volgens mij zijn deze velgen van aluminium en zou ik ze dus kunnen opknappen door ze te polijsten. Ik dacht aan polijsten van de voorkant met Belgom Alumiunium met behulp van een boormachine.
Daarna kan ik de naafdopjes vernieuwen en zijn de velgen hopelijk weer toonbaar.

Is deze budget werkwijze verstandig of richt ik meer schade aan dan dat het oplevert? Of gebruik ik niet de juiste werkwijze? Ik hoop dat iemand hier tips voor me heeft. Bedankt voor je reactie!

Pino80

Geplaatst door Pino80 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Er is maar 1 goede manier, lees goede.... en dat is laten stralen en poedercoaten.
Gaat dit je te ver dan kun je het beter zo laten en niets aan doen.

Grt. Paul

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Dat is de beste oplossing Paul , maar dat wil of kan niet iedereen betalen , polijsten met belgom heeft geen zin , de velgen zijn gespoten/gecoat , je kunt het eerste deel doen met een staalborsteltje op de boormachine , en de rest goed glad schuren , spuitplamuur er op , glad schuren en een spuitbus in de kleur van de velg over de hele velg , wel de hele velg schuren , en dan zit het voorlopig weer , maar komt terug , tijd is afhankelijk van hoever je het weg krijgt.

Pino80 (0), 6 jaar geleden

Bedankt. Inderdaad wil ik het met een beperkt budget proberen enigzins op te knappen.

Ik heb foto's toegevoegd, ik heb het idee dat de velgen naam namelijk niet gespoten zijn. Ze glimmen zelfs een beetje... Als ze schoon zijn dan

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Oke niet gespoten , is niet goed te zien , er zit vaak wel een beschermlaag op , de geoxideerde delen zullen bij bewerken dan altijd afwijken van de rest van de velg , geheel spuiten in een tint naar keuze zou ik zeggen , of je heel erg druk maken om het weer egaal te krijgen , wat niet lukt met huis/tuin middelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.