Algemeen: Kan geen passende moer vinden, wat nu?

Geen idee waar ik dit bericht moest plaatsen, daar er geen bedford forum is. Maar het betreft standaard vraag over moeren en bouten.

Mijn probleem is als volgt, ik probeer een voorpijp op het spruitstuk van mijn bedford cf 250 vast te zetten. Op het spruitstuk zitten twee draadstangen waar een moer op moet (verschillend in diameter, het is een oldtimer en er lijkt een draadstang opgelast te zijn ter vervanging van een andere.) Nu heb ik die moeren niet en heb daarom een reeks verschillende maten mee genomen van de bouwmarkt.

Voor èèn draadstang heb ik de juiste maat gevonden, maar voor de andere kan ik geen passende maat vinden. Alles lijkt te groot of te klein. Ik kan de moer wel aandraaien, maar schiet los als ik hem echt vast probeer te draaien. Nu heb ik al bedacht dat het draad een engelse maat zou kunnen zijn. Maar ik zou niet weten waar ik deze moeren kan kopen en of ze wel eens bestaan en een paar moertjes van het internet bestellen is ook zoiets waar ik niet op zit te wachten. Als het moet doe ik het, maar liever niet.

Mijn vraag is dus, hoe kom ik er achter welke maat moer ik moet hebben. En zijn er misschien andere alternatieven te bedenken om een moer op het draadstang te draaien? Bijvoorbeeld een speciale tape waardoor de moer meer grip heeft? Ik heb al aan isotape gedacht bijvoorbeeld, maar dat overleefd het vast niet op hoge temperaturen. Iemand ideeen of tips?

appoortman

Geplaatst door appoortman (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

voyager (0), 5 jaar geleden

Met een schuifmaat is diameter te meten.
Met een schroefdraad kam is de sprong te meten.
Dan vind je zeker de juiste moer.

appoortman (0), 5 jaar geleden

Dank! Ga ik morgen opzoek.naar schroefdraad kam.

wimvlasblom (0), 5 jaar geleden

Bij de bouwmarkt vindt je alleen moeren met metrische draad.
De Engelse maten alleen bij een boutencentrale of via internet.
Ik denk aan UNC of UNF schroefdraad.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Heb je nu al de belangenclub benaderd.Daar kunnen ze je absoluut verder helpen.
Ferry

appoortman (0), 5 jaar geleden

Ga ik morgen doen! Had mijzelf al voorgenomen om lid te worden.

Dank! :)

Hans4040 (295) PRO, 5 jaar geleden

Misschien kan je de "vreemde" draadstang ook vervangen voor een metrische..?

appoortman (0), 5 jaar geleden

Gisteren bij een bouten winkel geweest waar ik amerikaanse bouten heb gekocht. Het resultaat mag er zijn, de voorpijp zit vast!

Dank voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.