Algemeen: can bus+abs+automatisch schak.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2201

Hallo,
Ik zit al meer dan een jaar met een kwasi onoplosbaar probleem ! de wagen stond al eens 4 maand in de garage voor herstelling !
Kort samengevat: er zijn ernstige problemen bij het schakelen( op dit ogenblik zelfs niet vooruit os achteruit; een er lijkt een can bus verband met het abs-systeem. zo bv.als het abs-lichtje aanging, dan schakelde hij wel.
Ik vermoed als ik een nieuwe abs-pomp laat plaatsen dat het probleem dan misschien (voor een tijdje) is opgelost, maar dit is een erg dure test. OP die manier ben ik voor een tijdje uit de problemen geweest.
De wagen is al op een paar plaatsen "uitgelezen", zonder klaar resultaat.
(de meeste onderdelen zijn van mercedes).
Weet iemand raad of kan men me naar een echte vakman/expert verwijzen.
danku
Marcel

stuyck

Geplaatst door stuyck (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 5 jaar geleden

Marcel, welkom op Problemcar.
Vermeld even het merk en model van de auto, zodat jou vraag in de juiste rubriek gezet kan worden.

stuyck (0), 5 jaar geleden

Hallo,
Het betreft een ssangyong kyron 2009.
Maar ik wou graag de vraag meer algemeen houden, omdat ik vermoed dat ik hulp moet zoeken bij technici die echt iets afweten van can bus-problemen; ik vermoed/hoop dat het probleem voor een echte vakman niet zo veel tijd vraagt, maar op dit ogenblik rijdt hij geen meter meer ! moet ik met die wagen naar de afbraak ?
veel dank voor de juiste tip !!!
mvg
Marcel +32476491994

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.