Audi Rs2: hoe vervang ik een koppelingscilinder op de bak

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 turbo

wie kan mij vertellen hoe je een koppelingscilinder kan vervangen op de bak en waar zit ie.de reden is dat mijn koppelings pedaal op de bodem ligt maar niet treugkomt .of de koppelingscilinder op de bak is lek of de koppelingscilinder bij het pedaal is lek.heb gekeken bij het pedaal die is droog,weet niet waar die bij de bak zit[iemand?].

audiporscheavant

Geplaatst door audiporscheavant (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Mausx (0), 11 jaar geleden

Als je er onder staat links boven op de versnellingsbak bij het vliegwielhuis.
Is redelijk bij te komen. 1 steuntje weghalen om ruimte te maken.

Gebeurt trouwens ook wel eens dat de hoofdcilinder inwendig lek raakt. dan zie je geen lekkage.
Dus als de werkcilinder niet lekt en ook niet beweegt (even met 2 man testen) dan is het toch de hoofdcilinder.

audiporscheavant (0), 11 jaar geleden

hai maurice nu ga je voor mij te snel,hoofdcilinder waar zit die en de werkcilinder waar zit die.misschien zitten we dicht bij elkaar in de buurt kwa gedachten maar dit is iets te veel voor mij.ben zelf een tandtechneut snappie.heb zelf al op de bak gekeken en zie wel dat het nat is.heb zelf geen brug dus dat wordt krikken denk ik.vr.gr. hein.

Mausx (0), 11 jaar geleden

Dan word het inderdaad krikken. Wel even een assteun gebruiken voor de veiligheid. van onderaf kun je links langs de bak omhoog kijken en dan zie je de werkcilinder wel zitten. als het daar nat is dan is dat het probleem.

audiporscheavant (0), 11 jaar geleden

mijn koppelingspedaal is nu weer automatische weer treug in de oude stand,gek dat dit alleen gebeurt wanneer ik alleen vlink doortrek in mijn versnellingen en de motor warm is en als ie koud is valt ie na verloop van tijd weer treug in de oude stand.ik zal eerst een goede krik pakken en een assteun die heb nog wel en dan zal ik even goed kijken.ik hou je op de hoogte maurice.vr.gr.

Mausx (0), 11 jaar geleden

Kan dus ook nog een gevalletje oude remvloeistof zijn (als er niets lek is). Wanneer is dat voor het laatst ververst?

check

Beste antwoord, geplaatst door audiporscheavant (0), 11 jaar geleden

remvloeistof heb ik op 7-7-2011 laten vervangen,ik ga eerst kijken wat er lekt op de bak.had vanmiddag ook al gekeken.als je onder de auto staat en je kijkt aan de rechterkant van de bak zit aan de bovenkant van de bak een kogel met een spiraalhoes erom heen die is gescheurt daarom die lekkage maar ik wil morgen verder kijken.vr.gr.

audiporscheavant (0), 7 jaar geleden

opgelost.thanks iedereen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.