Audi A3: Foutcode 16683 P0299 A3 2.0 TDI

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi BKD

Beste lezers,

Het volgende probleem doet zich voor: ik heb hier een Audi a3 2.0 tdi met bkd motor. De auto is net de 2 ton gepasseerd
en het volgende doet zich voor. De auto springt boven de 80 km/h in noodloop. Geeft bij uitlezen code 16683 P0299 aan.
Deze foutcode heb ik reeds opgezocht en ik heb de volgende maatregelen reeds uitgesloten. Map sensor vervangen, zonder resultaat.
Vacuumblok tegen het schutbord vervangen en vacuumleidingen op lekkage gecontroleerd, zonder resultaat. Gezien de km stand en
verhalen over turbo's turbo vervangen, zonder resultaat. Nieuwe luchtfilter, zonder resultaat. Katalysator is leeg dus kan niet verstopt zitten, EGR reeds afgedopt.

Uiteindelijk nu ten einde raad, wie komt dit probleem bekend voor of heeft nog een goede oplossing?

Gesuino

Geplaatst door Gesuino (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

16683 P0299 Laaddrukregeling, regelgrens niet gehaald (te lage druk)

Hij heeft een te lage turbodruk volgens de foutcode. Je hoort geen geblaas met gasgeven neem ik aan?
Zo niet dan denk ik toch aan een lek vacuumslangetje ergens. Het zit bijna allemaal met elkaar in verbinding dus als er een slangetje of een onderdeel toch lekt dan kan je dit ook krijgen.
Bij sommige types heb je een slangetje naar je klepdeksel zitten, kan zijn dat hij in klepdeksel lekt. Ik zou het gehele vacuumcircuit toch nog eens goed controleren.
Nieuwe turbo gemonteerd btw?

Gesuino (0), 10 jaar geleden

Nee hoor geen geblaas bij gasgeven, ik heb de leidingen ingespoten met remmenreiniger omdat ik zo geen scheuren heb gevonden en nu is mij
opgevallen dat de vacuumslang vanaf de intercooler waarschijnlijk een lekkage heeft als deze in aanraking komt met de remmenreiniger gaat de motor iets hoger stationair lopen. Deze week zal ik de slang gaan vervangen hopelijk is dan alles opgelost. Turbo is een revisie turbo btw.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Gesuino (0), 10 jaar geleden

Probleem is opgelost! Tijdens mijn zoektocht naar het vacuüm lek tot de ontdekking gekomen dat de map sensor toch niet meer helemaal oke was
ondanks dat deze er pas nieuw in zat toch defect. Oorzaak hiervan schijnt dat de vorige map sensor stuk is gegaan door de defecte turbo, deze is vernieuwd en weer stuk gegaan, hier na is de turbo vervangen maar door de kapotte map sensor nog steeds in noodloop nu weer een nieuwe map sensor erin en de auto loopt nu weer zoals het hoort tevens alle foutcodes verdwenen.

Hier nog een foto van de map sensor.


[url=http://postimg.org/image/cnj13snqv/][img]http://s23.postimg.org/cnj13snqv/map_sen...[/img][/url]

Gesuino (0), 10 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.