Audi A6 Avant: oliedruk lampje

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Hallo,
Zojuist even een kameraad gaan halen omdat hij moest stoppen omdat het oliedruk lampje van zijn A6 begon te branden (knipperen). Aan wat zou het kunnen liggen? Oliepomp of zou het aan de oliedruksensor kunnen liggen?
Alvast bedankt
mvg

emile1

Geplaatst door emile1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

emile1 (0), 8 jaar geleden

Iemand?
Alvast bedankt.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Begin eens met controleren van de aansluiting op je oliedruk-sensor.
Indien goed, ga je de oliedruk zelf meten.

emile1 (0), 8 jaar geleden

En hoe doe je dat? Ja zo met een oldierukmeter maar waar sluit je die juist op aan? En waar zit de oliedruksensor ? Die onderaan op het carter is voor het oliepeil toch? Is de druksensor aan het oliefilter ergens? Of kan je dit uitmeten met Vagcom (vcds)?
Alvast bedankt.
mvg

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Id, oliedruk sensor zit hoogstwaarschijnlijk bij het oliefilterhuis. Schroef daar je meetadapter in.

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

Een waar bekent probleem : oliepomp/balansasmodule.
Hier is een modificatie-set voor verkrijgbaar.

Gr. paul

emile1 (0), 8 jaar geleden

Wat ik eerst wil doen is de druksensor uitmeten voor dit uit te sluiten..weet iemand welke weerstand deze moet hebben?
En is het niet gevaarlijk voor de motor te starten voor de oliedruk te gaan meten? Als de oliepomp echt defect is draait de turbo kapot en kan de motor ook ernstige schade oplopen toch?
Alvast bedankt
mvg

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

De motor laten draaien zonder oliedruk is vrijwel meteen einde turbo (als de turbo al al geen schade heeft opgelopen ?) problemen met de oliepomp is het meest voorkomend bij dit motortype in dit bj.

Gr. Paul

emile1 (0), 8 jaar geleden

Ok dan gaan we beginnen met de oliepomp/balansasmodule te vervangen door een gewone vervangingsoliepomp (reparatieset voor deze motor(en) ).
Dan gaan we nieuwe olie + filter gelijk erin steken en eerst turbo opnieuw vullen met nieuwe olie en oliedruk opbouwen en dan pas starten..
Ik zal ook even de turbo controleren op eventuele schade..maar hoe kan ik dat zien? Of er speling is op het turbinewiel zowel axiaal als radiaal en of er veel olie in de turbo ligt en of de schoepen nog heel zijn..maar kan ik verder nog iets controleren? En hoe bouw ik de oliedruk op bij deze motor? Zelfde als bij de VW golf 4 door de relais 109 uit te trekken en starten (dan slaat de motor niet aan maar draait de motor del rond)?
Alvast bedankt.
mvg

emile1 (0), 8 jaar geleden

Iemand ?
Mvg

emile1 (0), 8 jaar geleden

Hoe kan ik de oliedruk opbouwen? En moet de nieuwe oliepomp ook gevuld worden met olie?
Alvast bedankt.
mvg

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Nou maak je je maar meer zorgen om het vervangen van die ombouwset, dan kan best tegenvallen en zorg dat je weet wat je doet. Nadat alles vervangen is gewoon de draaistekker zijkant cil kop eraf halen en ff paar sec oliedruk starten dan stekker erop en hem laten aanslaan klaar

emile1 (0), 8 jaar geleden

Hey Ricky,
Hoe bedoel je dat kan best wel tegenvallen?
Distributieriem vervangen heb ik al gedaan en een carter demonteren is ook niet moeilijk..op wat moet ik letten dan? Achteraf turbo vullen met verse olie voor het starten natuurlijk. Maar moet de nieuwe oliepomp ook gevuld worden met verse olie of moet die zichzelf volpompen bij het druk opbouwen (dus bij het starten met de stekker los)?
Alvast bedankt.

emile1 (0), 8 jaar geleden

Ricky? Of iemand?
Mvg

emile1 (0), 6 jaar geleden

Kennis heeft toen zijn wagen bij een garage gebracht, oliepomp was stuk en daardoor turbo ook, allebij de onderdelen vervangen en motor had verder geen schade opgelopen.
Alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.