Audi A4 CABRIOLET: Herkent sleutel niet meer nadat accu is vervangen.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 120

Audi A4 1.8T Cabriolet 2003 herkent sleutel niet meer na dat accu eraf is.

Ik had de accu polen even eraf gehaald en weer erop gezet. En tot mijn verbazing herkent mijn auto auto de sleutels niet meer. Auto reageert niet meer op afstandsbediening als ik hem van afstand op slot of open wil doen.

Als ik de auto deur (handmatig) open nadat ik de accu polen erop heb gezet gaat direct de alarm af.

Ook moet ik aangeven dat bij de ene afstandsbediening de batterij op is en bij de andere is het aan de lage kant. Eerste wat ik ga doen is morgen 2 nieuwe batterijen in allebei de sleutels.


Hier zijn een aantal methodes hoe je de sleutel zou moeten inleren:

https://www.youtube.com/watch?v=MyzcyXh9...

+

https://www.youtube.com/watch?v=0cZQm65s...

Bij mij gaat de alarm telkens af als ik de deur open. Heeft iemand een idee hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn auto de sleutels opnieuw herkent?

gr

Opelcorsa12

Geplaatst door Opelcorsa12 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Volgens mij gaat het opnieuw synchroniseren van de afstandsbediening als volgt|
Het bestuurdersportier mechanisch met de sleutel ontgrendelen,evt.eest op slot zetten.
dan het contact aan en gelijk daarna op het openingsknopje van de afstandsbediening drukken.
Dan sleutel uit contact ,deur sluiten en vergrendelen met de afstandsbediening.

Opelcorsa12 (0), 6 jaar geleden

[quote=jaker]Volgens mij gaat het opnieuw synchroniseren van de afstandsbediening als volgt|
Het bestuurdersportier mechanisch met de sleutel ontgrendelen,evt.eest op slot zetten.
dan het contact aan en gelijk daarna op het openingsknopje van de afstandsbediening drukken.
Dan sleutel uit contact ,deur sluiten en vergrendelen met de afstandsbediening.[/quote]

Je zegt ''dan het contact aan''. Dat gaat dus niet. Wanneer ik de deur open gaat per direct de alarm af. Ook als ik de sleutel in de contact doe en draai, brand er geen enkel lampje op de dashboard. Hij reageert totaal niet op de sleutel. Wel gaat er direct een alarm af wanneer ik dit probeer want volgens mij denkt de alarm systeem dat ik de auto probeer te stelen.

Auto herkent de sleutel dus absoluut niet meer. De sleutel gegevens zijn volgens mij compleet uitgewist?

Ik heb voor morgen of maandag een afspraak gemaakt met een auto sleutel specialist. Hij komt langs bij mijn auto. Hij zegt dat die ervoor kan zorgen dat de auto de sleutel wel zal herkennen. Kosten 100 á 150 euro. Ben benieuwd of het hem gaat lukken. (hij maakt voor alle auto's sleutels , klapsleutels (inlezen , transponder, nieuwe sleutels. Ook voor huizen garages etc.)

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Dit is wel een heel vreemd probleem,het contactslot werkt mechanish,dus het contact zou altijd aan moeten gaan.
het alarmsysteem heeft een eigen back-up batterij dus gaat altijd af ook al is de auto accu leeg.
Is de autoaccu niet leeg,?controleren met b.v grootlicht seinen.

Opelcorsa12 (0), 6 jaar geleden

[quote=jaker]Dit is wel een heel vreemd probleem,het contactslot werkt mechanish,dus het contact zou altijd aan moeten gaan.
het alarmsysteem heeft een eigen back-up batterij dus gaat altijd af ook al is de auto accu leeg.
Is de autoaccu niet leeg,?controleren met b.v grootlicht seinen.[/quote]

Contact gaat wel aan , alleen op de dashboard zie je geen lichtjes. Enige wat er gebeurd is dat de alarm af gaat. De alarm zorgt ervoor dat er geen spanning gaat vanuit de contact naar de auto omdat die de sleutel niet herkent (denk ik. Ik vraag me ook af of de alarm die op mijn auto zit af-fabriek is of later pas erin is gezet.)

Zoals ik al zei ook reageert de auto niet op de afstandsbediening als ik hem bijv wil openen of op slot doen van afstand. Hij erkent de sleutel totaal niet.

Alarmsysteem heeft geen bij mij auto waarschijnlijk geen backup systeem aangezien wanneer ik de auto los koppel van de accu dan stopt de alarm. (nogmaals ik weet niet of mijn auto alarm af fabriek is of later erop gezet..)

Auto accu is niet leeg , heb hem ook opgeladen met een ander auto heeft er niets mee te maken. Auto reageert niet op de sleutels herkent het niet.

Ik denk zelf dat als de auto opnieuw wordt ingelezen , dat die dan de sleutels wel zal herkennen waarna ik de auto moet kunnen starten.

Opelcorsa12 (0), 6 jaar geleden

Heb net de dealer gebeld en die geeft aan dat de startblokkering geactiveerd is. Om ervoor te zorgen dat de auto weer werkt moet die opnieuw geprogrammeerd worden. Er gaat nu dus geen spanning meer naar de slot/auto waardoor de sleutels etc niet werken.

Opelcorsa12 (0), 6 jaar geleden

Heb net een specialist gebeld die gespecialiseerd is in het verwijderen van startonderbrekingen en die geeft juist aan dat het niks te maken heeft met de startonderbreking. En dat zolang de kilometerteller niet reageert de auto ook niet zal starten.

Opelcorsa12 (0), 6 jaar geleden

Heb dit keer een autoelektra specialist gebeld en die vroeg direct of de ingebouwde alarm af fabriek is of achteraf ingebouwd. En ik heb dus de vermoeden dat die alarm achteraf pas is ingebouwd want er is naast de stuur een ronde alarm dingetje. En normaal heb je dat dus niet.

Dus die auto elektra specialist vermoed dat er iets mis is met de ''achteraf ingebouwde alarm systeem''. En dat de probleem wel op te lossen is.

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Oke....en wat ga je nu verder doen dan?

Opelcorsa12 (0), 6 jaar geleden

[quote=Hans4040]Oke....en wat ga je nu verder doen dan?[/quote]

Eerst afspraak met autosleutel specialist. Die zal langskomen om te checken of hij misschien iets kan doen waardoor de auto de sleutel herkent en de centrale deurvergendeling wel zal werken met de afstandsbediening en dat de auto de sleutel zal herkennen.

Lukt dat niet , zal ik de auto met een autotransporter naar een auto elektra specialist laten brengen zodat die verder kan onderzoeken wat er aan de hand is.

Dit is wat ik ga doen , voorlopig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.