Audi A3: Auto verliest plots vermogen volledig maar valt niet stil

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1896, Vermogen (kw): 77

Geachte heer

Ik heb een probleem met een diesel audi A3 van jaar 2006 met 225000 km.
Als ik een tijdje in laag toerental rijd valt plots de optrekkracht volledig weg en begint hij op de motor te remmen, de gaspedaal kan ik volledig induwen zonder reactie. Als ik dan verander van versnelling of van neutraal terug naar dezelfde versnelling ga, heb ik onmiddelijk weer optrekkracht en vat op de auto. Ik ben ook verplicht om te veranderen van versnelling want anders komt de auto gewoon tot stilstand. Het gebeurd niet heel erg vaak maar op onverwachte momenten en lange afstanden vooral. Het komt voor in elke versnelling bij normaal laag constant toerental. of na het lichtjes lossen van de gaspedaal en het weer verder willen rijden
Ik vind het moeilijk om de auto hiervoor binnen te steken, aangezien het mogelijk is dat als de monteur de auto test het probleem helemaal niet voorkomt of pas na een uur rijden. Wat allemaal werkuren vraagt. Daarom wou ik op deze websites voor tips vragen wat dit zou kunnen zijn.

hebben jullie hier ervaring mee?

Mvg
Joris

jorisdt

Geplaatst door jorisdt (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 6 jaar geleden

Om te beginnen uitlezen. De waardes noteren en dan rijdend uitlezen totdat het euvel zich opnieuw aandient.Zorgen dat er een log gemaakt wordt van de gebeurtenis.
Deze log kun je dan hier posten, Iemand hier zal het kunnen "lezen".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.