Audi A3: V157.defect-tbd

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BKD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Goeiedag!

Sinds een week krijg ik een fout melding in mijn display. Nadat ik deze uit heb gelezen bleek dit de fout code te zijn: 19559 V157.defect-tbd.
Een aantal maanden terug heb ik mijn egr klep laten vervangen. Heeft iemand tips wat ik het beste kan doen?

Tevens valt mijn display van de radio vaak uit. Ik krijg dan ineens zwart beeld en de radio of navi wat op dat moment net aanstaat blijft het wel doen. Wat zou hier door oorzaak van kunnen zijn?

Ferdi1989

Geplaatst door Ferdi1989 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

De foutcode heeft te maken met de klep in het inlaatspruitstuk.
Zie: http://gerritspeek.nl/vag-com_dtc-19559....

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Zoals gerefereerd door oldford is de foutcode te herleiden tot de luchtinlaatklep,deze zit onder de egrklep en is wel een los onderdeel.
Inwendig raakt de klep wel eens lek waardoor er olie inkomt,te zien als de steker losgenomen wordt .
Er zit dan olie in,als dat het geval is ,vervangen is de enige optie.
Ik meen dat er voor de mmi updates bestaan voor het probleem van uitvallen. van de display,e.a afhankelijk van de versie.

Ferdi1989 (0), 6 jaar geleden

Beiden bedankt voor jullie reactie! Jaker, de updates waar jij het over hebt waar zou ik deze de meeste kans hebben om te vinden??? De versie zelf durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen. Bouwjaar van de auto is van 2004.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Nee,dat zou ik zo direct niet weten,de auto is al 13 jaar oud,misschien weet een beetje goede audi dealer er nog wat meer over,updaten ging met cd's,uitgegeven door de fabriek met veel verschillende versie nummers,maar vragen staat vrij toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.