Audi A4: Zuigend geluid bij bepaald toerental

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BDG, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 120

Hallo,

Ik ben in het bezit van een Audi a4 2.5 TDI diesel type B7.

Sinds korte tijd heb ik een zuigend geluid. dit komt voor, bij het toerental 1200 tot 2000 toeren.
Als ik de 2000 toeren voorbij ben dan is er niets meer aan de hand, maar als ik het gas loslaat en weer bij 2000 toeren kom, hoor ik een heel licht zuig geluid. dit is ook bij ongeveer 1000 toeren weer weg.

Ik heb alle slangen, intercoolers losgehad, vanaf de turbo naar de intercooler enz. en alles onder druk gezet om te kijken of er ergens een lek zat. dit was in het hele circuit niet het geval.

Ook heb ik de turbo al losgehad. Hier zat veel roetaanslag in, maar verder was hier niks bijzonders aan te zien. ( schoepen enz ) Voor de zekerheid heb ik de turbo weggebracht naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in turbo's, maar ook dit bedrijf zegt dat er niets met de turbo aan de hand is. ( losgehaald, gereinigd, getest)
Hierdoor veranderde er niets.

De auto heeft zijn kracht, zoals deze voorheen ook had. verder pluimt de auto ietswat, maar hij heeft ook bijna drie ton op de teller.
Brandstof verbruik is ook normaal.

Iemand misschien een idee wat dit kan zijn?

Thomb

Geplaatst door Thomb (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Is het ook een kort blazend geluid en alleen bij gas geven? Heeft hij een erg koeler/klep? Zou kunnen dat de egr dat geluid veroorzaakt maar is maar een ingeving.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.