Audi TT 2000: Multiriem eraf gelopen en iets losgegaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Ajq, Motorinhoud (cc): 1800

Hallo nu weer probleem met mijn eigen auto, net ineens getik geratel auto stil gezet uitgezet kwam wat grijzige rook uit motorkap, kap open zag dat de multiriem scheef erop lag, en er een ronde schijf scheef laag in het blok zat, ik heb er een foto van zal m toevoegen, hopelijk kan iemand me op gang helpen al moet toch alles los voor inspectie maar dan weet ik vast wat het ongeveer gaat kosten, riem was halfjaar terug trouwens vervangen weet niet of spanner ook gedaan was,

Da4r

Geplaatst door Da4r (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Da4r (0), 6 jaar geleden

Foto

kaleido 1 (1590) PRO, 6 jaar geleden

Kosten is niets over te zeggen , ligt er aan wat er defect is , ik zie genoeg narigheid op de foto , een span/looprol defect een flinke olielekkage ergens , enz.

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Zo te zien spanrol kapot..draaid de airco compressor nog?
Kan zijn dat die vaststaat waardoor de spanrol kapot ging.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Ok bedankt voor het meedenken mensen! Auto slepen we deze week naar garage en gaan dan mee aan de slag als ik het weet meld ik het hier fijne dag!

Da4r (0), 6 jaar geleden

Nog een vraagje, stel dat de aircopomp stuk is, kan ik deze ook eruit laten/ ombouwen zonder airco? Want hij doet het al langer niet meer aangezien ik het nooit gebruik, kan niet tegen aircos namelijk, hoor graag wat de mogelijkheden zijn, bedankt !!

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Ja dat kan...aircopomp demonteren en een riem erop van een auto zonder airco (die is korter)

Da4r (0), 6 jaar geleden

Hans, bedankt !! Hij was kort nadat ik auto kocht al niet meer werkend ineens, kunt u mij uitleggen hoe ik dit beste aanpak pomp weghalen snap ik maar de leidingen?? Afdoppen leeg maken of? Bedankt nogmaals!! Fijne zondag

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Als het systeem niet meer werkt omdat het leeg is, kan je de leidingen gewoon afkoppelen.
Je kan ze dan afdoppen, maar als het niet meer gebruikt wordt hoeft dat niet.
Misschien is het voldoende om de koppeling van de pomp af te halen, zodat de kortere riem kan passeren, dan laat je de pomp gewoon zitten.

Hier onder twee plaatjes; zonder airco en met airco

[IMG]http://i67.tinypic.com/nced02.png[/IMG]

Da4r (0), 6 jaar geleden

Geweldig! Ik zal kijken maar inderdaad de rol alleen kan ook weg, al sloop ik het liefste de hele rotzooi eruit bedankt!!!!

kaleido 1 (1590) PRO, 6 jaar geleden

Ik zou het leidingwerk wel afdoppen en zorgen dat er geen vuil en water in kan komen , als je het niet doet , is het nooit meer terug te draaien .
Lijkt me een kleine moeite om er een plastic zakje met ducktape netjes strak omheen te doen.
Als je denkt van pfffff dit is wel erg warm zonder airco.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Ok zorg ik ervoor dat ie afgedopt wordt, ja warm inderdaad maar ik kan niet tegen airco zeker de klap verschil steeds in uit stappen niet, en dan de kosten reparatie en mogelijk kapotgaan onderdelen, steek het geld liever in andere reparaties haha bedankt

kaleido 1 (1590) PRO, 6 jaar geleden

Dan gebruik je de airco verkeerd , 5 graden verschil tussen buiten en binnen is al genoeg om je happy te voelen , 30 graden buiten en zo koud mogelijk binnen tja , vind geen enkel mens fijn.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Vandaag met anwb auto naar garage gebracht hij zei wel dat zomaar de aircopomp uitbouwen of rol eraf schroeven vaak niet gaat, klopt dit, het gaat om een 1.8t blok AJQ

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Als je de loop van de multiriem bekijkt moet het kunnen...
Als je de aircopomp eraf haald (of alleen de koppeling) dan komt het eruit te zien zoals op het bovenste plaatje.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Hans bedankt weer auto is net terug spanrol was dus gebroken is vernieuwd incl de riem alles werkt, helaas blijven zowel anwb als de monteur volhouden dat het weglaten van de aircopomp niet gaat, monteur had het over dat de stuurbekrachtiging dan niet meer aangedreven wordt plus dat de riem aan beide kanten de sleuven heeft

Da4r (0), 6 jaar geleden

Opgelost

Da4r (0), 6 jaar geleden

Het is opgelost met het vervangen van de spanrol en multieriem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.