Audi S4 : Electrische bediening stoel

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 194

Vaak is de schakelaar wel te herstellen. Meestal is het een kwestie van stof of smeer wat het defect veroorzaakt. Behandel de schakelaar inwendig met een contactspray.

Grt. Paul

Sebas333

Geplaatst door Sebas333 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi S4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Sebas333 (0), 6 jaar geleden

Hallo,

In de Audi s4 8D zitten recaro stoelen in. Een schakelaar (hoog-laag) van de bijrijderstoel is defect. De stoel kan alleen omhoog bediend worden en niet omlaag. Weet iemand hoe de schakelaar vervangen wordt en waar ik de schakelaar kan kopen? Op dit moment heb ik de connector van hoog laag bediening afgekoppeld. Graag uw reactie en alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Sebastian

Sebas333 (0), 6 jaar geleden

Hallo Paul, bedankt voor je reactie. De schakelaar schakelt alleen omhoog en omlaag niet. Hoe kan je de schakelaar uitbouwen? Alvast bedankt.

Groet, Sebas

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Het makkelijkste is de stoel demonteren. Zo wordt alles beter zichtbaar.
Dan wijst alles zich vanzelf...

Grt. paul

Sebas333 (0), 6 jaar geleden

Beste Paul,

De stoel heb ik gedemonteerd om bij de schakelaar te komen. De schakelaar bestaat uit 2 micro switches en 1 daarvan is defect. De defecte microswitch zat helemaal vast en heb ik met contactspray los proberen te weken. Uiteindelijk kreeg ik m wel los en hij klikte goed, maar na het aansluiten van de connectoren van de auto kreeg ik de stoel nog steeds niet naar beneden. En omhoog doet het wel. Ik denk dat de schakelaar overleden is. En rest mij nog de vraag: Kan ik ergens de switch ergens los kopen? Ik zie graag jouw reactie tegemoet. Of als iemand een idee heeft hoe ik aan deze schakelaar kan komen, is welkom.

Met vriendelijke groet,

Sebastian

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Denk niet dat de schakelaar bij een dealer nog nieuw verkrijgbaar is, dit gezien de leeftijd van de auto.
Dan kom je op een punt om op een creatieve manier zelf iets bij elkaar moet zoeken om de schakelaar te kunnen herstellen.

Bijv. bij ons in de buurt zit een bedrijf (http://www.fakkert-electronica.nl/) met allemaal elektro onderdelen daar slaag je gegarandeerd.
Je zou het daar kunnen proberen of iets gelijkwaardig in je eigen omgeving......

Grt. Paul

Sebas333 (0), 6 jaar geleden

Beste Paul, uiteindelijk heb ik de schakelaar weten uit te bouwen en vervolgens schoongemaakt. Deze is nagemeten (doet weer) en teruggesoldeerd op de print. De stoel is weer ingebouwd en aangesloten. Alleen omhoog doet ie t, maar naar beneden niet. Wat zou anders kunnen zijn? De lendesteun, leuning voor/achter doen het gewoon. Stoel naar beneden doet t alleen niet. Enig idee wat de volgende stap is? Alvast bedankt.
Grt, Sebastian

voyager (0), 6 jaar geleden

Meet de aansluitingen naar de motor toe. Kijk of je de juiste stuurstroom krijgt? Kun je de motor ervan los van deze schakelaar bedienen? Zo ja, probeer dan of je de stoel naar beneden krijgt.Zo niet, dan is de motor niet in orde.

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Omhoog en omlaag geschiedt door 1 motor.
Wanneer de stoel wel omhoog gaat maar niet omlaag, moet je het toch in de schakelaar zoeken.
De schakelaar zorgt er namelijk voor dat plus en min omgedraaid worden, waardoor de motor de andere kant op draaid.

Sebas333 (0), 6 jaar geleden

Allen, na gemeten te hebben of de stuurspanning naar de relais en vervolgens naar de motor te hebben heb ik geconstateerd dat de zowel de schakelaar als een van de relais (er zijn 2 relais) defect zijn. Kan iemand mij helpen aan deze twee onderdelen. Op de print zitten 3 dezelfde schakelaars. Anders moet ik 1 schakelaar voor de lende opofferen. Zie afbeeldingen. Alvast bedankt. Groet, Sebastian

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi S4 of stel zelf een nieuwe vraag.