Audi A3: motor slaat af bij starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AKL, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

ik heb sinds enkele dagen een probleem met starten. als ik de auto wil starten dan na 1 sec valt die meteen weer uit. dit is met koude en warme motor. als ik gas geef en een meter of 20 rij heb ik geen enkel probleem meer en blijft de motor ook gewoon lopen. het is dus echt puur het starten waarbij die moeite heeft. ik kan dus wel gewoon weg rijden met wat gas dan blijft die lopen maar uit zichzelf stationair draaien doet die niet in het begin.

graag zou ik willen weten wat dit eventueel zou kunnen zijn? of wat ik misschien kan checken? ik heb er nu injectiereiniger in gedaan om iets te proberen ook heb ik de accu zo 5 uur los gehad om te proberen of de computer zichzelf reset. ik dacht zelf misschien aan de brandstofpomp/vaccuumpomp zou dit het kunnen?

alvast bedankt

rick92

Geplaatst door rick92 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Als eerste moet je hem laten uitlezen en kijken of en welke storing erin staat maar het zou goed kunnen liggen aan een vervuild gasklephuis of de koelvloeistof temperatuursensor. Als er geen storing in het geheugen staat dan zou ik denk ik als eerste het gasklephuis reinigen en weer in de basisstand laten zetten met de testkast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.