Audi A2: Bij warm weer na starten enkele meters vermogensverlies, daarna

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo, de Audi-A2 1390 cc. benzine, bouwjaar 2003, van een vriendin heeft sinds kort het volgende probleem. Als het warm weer is zoals vandaag (hier 29 C) start de auto meteen. Maar gedurende de eerste meters merkt zij een duidelijk vermogensverlies. Dat verdwijnt na 5-10 meter en dan reageert de motor normaal op het gas. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

Alvast bedankt,

Hein

heinflhs

Geplaatst door heinflhs (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat zou van alles kunnen zijn. Beste is om de auto uit te laten lezen bij de garage en kijken of er een storing in het geheugen staat, zo ja dan heb je een zoekrichting.

heinflhs (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk zal er dat wel van komen. Jammer dat er niet een specifieke duiding naar een onderdeel o.d. is.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Nee niet specifiek voor dit probleem maar uitlezen is het eerste wat je moet doen in zo'n situatie voor een juiste diagnose. Daarna verder kijken. Ook geen stekkers los trekken voor het uitlezen want anders creëer je storingen. Eerste ingeving is gasklephuis of temperatuursensor maar dat is gissen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.