Audi A4 AVANT: Turbo vast

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BRB, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 85

Iemand dit al eerder meegemaakt? Audi A4 met 1.9 TDI PD motor, 226.000km. Is een 6 tal jaar van de huidige eigenaar en altijd correct onderhoud gehad. Normale rijstijl.
Auto bij mij binnen gekomen omdat die totaal niet meer trok, op geen enkel toerental. Foutcode P0299 - Turbo underboost. Eerst alles van de vacuum en dergelijke gecontroleerd en de N75 klep gewisseld van een andere maar geen verschil. Dan maar de slang van de turbo gehaald en tot mijn verbazing zat de schoep compleet vast. Heb ik eigenlijk nog niet eerder geweten bij een VAG TDI motor.

Hebben deze mss ergens ook een zeef voor de turboleiding zitten, zoals bij een PSA diesel? Of zou het gewoon toeval en slijtage kunnen zijn? Zou niet willen dat de nieuwe turbo meteen terug stuk gaat.

fenj

Geplaatst door fenj (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Turbo kan altijd de geest geven , alles los halen en controleren op vervuiling , aanvoer en afvoerslang/leiding vervangen bij vervuiling.
Turbo eerst voorsmeren voor aansluiten.

fenj (0), 5 jaar geleden

Turbo vervangen en auto rijd nog steeds probleemloos door.

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Vaak loopt een turbo vast door geen of te weinig smering.
Het is aan te raden het mogelijke euvel ook op te sporen, dit voorkomt dat de nieuwe turbo ook weer defect raakt.

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.