Audi A3: Slaat af bij lage touren of stilstaan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Sinds enige tijd heb ik een probleem bij het stationair lopen of in lage touren rijden van mijn Audi A3. Hij slaat dan spontaan af en start daarna heel moeilijk. Vaak moet ik even wachten voordat ik hem weer kan starten. Nu heeft de auto al een redelijke leeftijd en veel kilometers gemaakt, maar toch wilde ik voordat ik hem weg doe nog een laatste poging wagen om te zien waar het probleem zit.

Het gebeurd niet continu, af en toe slaat hij eens af en dan vaak ook een poosje weer niet. De garage heeft het gasklephuis opnieuw ingelezen, deze was niet vuil. Onlangs zijn ook de filters en bougies vervangen voor een grote beurt dus deze zijn als nieuw.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Misses123

Geplaatst door Misses123 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

De symptomen (vooral dat even wachten) komen overeen met een onderdeel dat warm niet meer goed werkt.
Vaak is dat de krukaspositiesensor, maar het kan ook de nokkenas sensor zijn (indien aanwezig) of zelfs de motorcomputer.

Testen kan m.b.v. van perslucht of koudspray. 1 onderdeel koelen en dan kijken of de motor eerder weer aanslaat.

Misses123 (0), 5 jaar geleden

Het gaat om een AUDI A3 Hatchback (8L) 1.6 101 PK VAN JAAR 09.1996, weet niet of je aan de hand daarvan kan zien of hij een nokkenas sensor heeft. Ik ben een beetje onbekend op het gebied van auto's. Wel alvast heel erg bedankt voor je reactie.

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo, Deze motor heeft geen nokkenassensor,het zou heel goed aan de krukassensor(G28) kunnen liggen zeker als het vooral bij een warme motor voorkomt,hij zit achter het oliefilter in het motorblok geschroefd(voor vervanging hoeft deze er niet af)
Je zou ook nog op de toerenteller kunnen kijken op het moment dat je voelt dat hij er mee stopt tijdens rijden,vaak geeft de toerenteller dan een onrustige aanwijzing(schommelt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.