Audi A4: koelfan blijft loeien

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ALZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Goedendag,

de fan van mijn auto gaat heel hard draaien als ik de auto start.(airco/ verwarming staan uit )
De onderste sensor bij de radiator is vervangen. de sensor aan de achterkant bij de cilinderkop is ook vervangen. De auto is goed ontlucht. Weet iemand waar ik moet zoeken? Dit doet die niet altijd maar laatste tijd wel vaak.

gert vd

Geplaatst door gert vd (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Er zal een storing in het systeem zitten en uit veiligheids redenen zal de fan gaan draaien , laat de auto eerst eens uit lezen met extra aandacht voor sensoren , nu ben je op goed geluk bezig en kost het onnodig geld .

gert vd (0), 4 jaar geleden

bedankt voor je bericht, denk je dat deze auto ook zo een "veiligheidsprotocol" fan op z'n hards laten draaien heeft? ik wist wel dat nieuwere auto's dat hadden maar had niet verwacht dat die van mij dat ook kon hebben. Bij de achterste kleine thermostaathuis lekt (enkele druppels) koelvloeistof. zou dat een invloed kunnen hebben op het fan system?

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Lekkage is nooit een goed teken, zou dit zeker verhelpen voordat je een keer verrast wordt.

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

Kijk eens in de bak onder voorruit (bestuurderskant) waar de ecu in zit, heb al eens gehad dat er water in kwam omdat deksel kapot was. Onder de ecu ligt een relais, dat was bij mijn helemaal geoxydeerd toen, waardoor de fans bleven draaien.

gert vd (0), 4 jaar geleden

probleem is verholpen. de probleem bleek de thermostaathuis (achter de dynamo, inclusief thermostaat + sensor) te zijn. de fan draait nu op normale toeren wanneer het nodig is.

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is, bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.