BMW 3-Serie: gegevens op de sleutel die niet te verklaren zijn

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine

mijn auto is op 2 december 2011 gestolen vanaf een parkeerplaats van een winkelcentrum waar ik toen een bezoekje bracht aan een oud collega.
na de diefstal heeft de verzekering een onderzoeksbureau ingehuurd en die kwamen met het verhaal dat ze de sleutels hadden uitgelezen en dat er een tijd op staat die ruim 20 minuten is na het verlaten en afsluiten van mijn auto.
de sleutel is niet uit mijn jaszak geweest maar nu keert de verzekering niet uit omdat ze aangeven dat de tijd die ik aangeef van afsluiten van mijn auto niet kan.terwijl daar zelfs video beelden van zijn.

kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat er een andere tijd op de sleutel staan dan verwacht?

henny05

Geplaatst door henny05 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (185) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat je met dit verhaal beter naar een BMW dealer kan gaan...

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Of de Rechtsbijstand. Die hebben vast ook wel experts dan wel weten wie ze daar voor moeten inhuren.
Video zou toch een rechter moeten kunnen overtuigen.

Al voer je alleen maar aan dat de tijd in de auto verkeerd stond ingesteld of verkeerd is weggeschreven. Is de verzekering weer aan zet.
Ik ben benieuwd of de verzekering hard kan maken dat er geen software fouten mogelijk zijn.
Om dat te ontkrachten hoef je alleen maar de lijst van updates te pakken zien te krijgen van de dealer of de importeur.

de beier (0), 11 jaar geleden

Beste heer Van de Oetelaar,

Ik heb gelezen over uw probleem met de data op de sleutel van uw BMW. Ik ben advocaat (en BMW rijder) en bezig met een zaak voor iemand die problemen heeft gekregen toen zijn BMW gestolen was en de sleutel ook aangaf dat nadien nog met de auto gereden zou zijn. Ik denk dat het goed is om dergelijke voorvallen centraal te registreren zodat naar de verzekeraar en justitie aangegeven kan worden dat het meer voorkomt en dus niet automatisch sprake is van fraude.

Wilt u contact met mij opnemen? Mijn telefoonnummer overdag is 0547-760821. Bij voorbaat dank.

Vriendelijke groet,

Hans Stegeman

406 (0) PRO, 9 jaar geleden

Hier zelfde probleem, nu blijkt dat, wanneer de klok niet verzet wordt (zomer- en winteruur) dit probleem kan optreden bij diefstal. Vanaf een bepaald chassis nummer zou de klok automatisch verspringen op zomer/winteruur en als dit niet het geval is kan BMW een attest/verklaring afgeven dat de auto NIET met dit systeem is uitgevoerd en de verzekering alsnog betaald. Dit verklaart de tijdsverschillen die optreden bij uitlezen van de sleutel(s) Dit is mij medegedeeld door expert van zerzekering en ook dat het een gekend probleem is.

willemsen liliane (0), 6 jaar geleden

Hier ook dit probleem. Heb al contact gehad met BMW maar die geven geen attest. Ben al 3 jaar bezig om mij te verdedigen. Kan iemand mij raad geven?
Ik had de sleutels in mijn handen en stond bij de politie toen mijn auto de grens in Meer is over gegaan.(Daar is een foto van met tijdstip van overgang)
is niet geldig als bewijs zegt het gerecht !
Ik weet niet meer hoe we nu moeten bewijzen dat mijn auto gestolen is.
Hoe geraak ik aan dat bewijs van BMW ?
Als het probleem zo bekent is , en BMW geeft toe dat er problemen zijn met de sleutels, waarom gelooft de rechter dan alleen maar de verklaringen an de verzekering ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.