BMW 5-Serie: Demonteren achterbumper E39 Touring 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 530

Ik wil in de achterbumper van mijn 530 Touring een PDC-sensor vervangen. Kan iemand aan de hand van foto's aangeven hoe ik de bumper demonteer. Bij mijn E34 was dat een werk dat zich zelf wees.

Ik heb op E39 forums allerlei berichten over demontage gelezen die één ding gemeen hebben: ze zijn onduidelijk over hoe je het moet doen. De een zegt: twee bouten aan de binnen kant, andere lijsten eraf halen en bouten aan de buiten zijde losdraaien. Ook wordt er gesproken van clipsen aan de binnenkant van de achterschermen die los zouden moeten. Is er iemand die het gedaan heeft en mij - bvk ondersteund door foto's - een duidelijke omschrijving van de werkwijze kan geven?

gwuisman

Geplaatst door gwuisman (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Als het 1 van de buitenste sensoren is dan hoeft volgens mij de bumper er niet vanaf, als het 1 van de binnenste is moet je de bumper eraf halten, plastic midden deel kun je eraf klikken en schuiven, daaronder zitten 2 bouten die je los moet draaien, binnenkant van de wielkuipen zittten of clips waar je de middelste pennetjes uit kunt halen of een aantal schoeven die je lost moet draaien, daarna moet de bumper er zo af kunnen.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.