BMW 7-Serie : Diesel rookt stationair blauw

Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 306d3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 200

Beste mensen, het volgende probleem doet zich voor met de BMW 7serie als hij langere tijd stationeer draait gaat hij grijs blauw walmen met een brandende geur in de ogen wat is er gebeurt oftewel wat is er niet gebeurd, turbo is vervangen carterventilatie de catalysator is ook verwijderd alsook de dpf is ook netjes uitgeprogameerd nog steeds roken diagnose laten stellen kwam uit dat er meerdere verstuivers niet goed waren.. Na het vervangen van de stuivers zijn de cilinders vast gelopen bij de garage zelf.. Dus ze hebben een kaal revisie motor besteld en alle aanbouwdelen van de oude motor carterpan en kleppendeksel etc op het revisie motor aangebouwd wederom na enkele minuten stationeer licht blauw grijs roken

bmw7ser

Geplaatst door bmw7ser (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GertBuur (0), 7 jaar geleden

Hallo,

Rookvormen
Er zijn verschillende vormen van rook die iets zeggen over de staat van de motor of die aangeven dat er een probleem is met de motor.

Witte / lichtgrijze stinkende rook: slechte verbranding door lage compressie, te koude motor of te late inspuiting.
Witte damp (niet stinkend): stoom door te weinig waterinjectie bij (hoge) motorbelasting.

Blauwige rook: meestal slechte verbranding door een te hoog smeerolieverbruik maar kan ook komen door slechte compressie of een carterontluchting die dicht zit.

Blauw-grijze rook: Kan komen door vaak onbelast draaien van de motor.

Zwarte rook: slechte verbranding door teveel brandstof en/of te weinig lucht. Kan ook voorkomen bij zware motorbelasting in combinatie met slecht werkende brandstofinspuitapparatuur.

Een slecht werkende opvoerpomp kan ook voor een rokende motor zorgen.
Deze rookvormen zijn een indicatie van een probleem met de motor maar er moet ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de leeftijd en het type van de dieselmotor, de motortemperatuur, de buitentemperatuur, de gebruikte brandstof, het geluid wat de motor maakt, andere klachten of voorvallen enz. Ook de brandstofkwaliteit is zeer belangrijk.

Groeten Gert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.